Bécsi ingyenes programok – 2018. április 13-15. között

Tíz kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, zene, evés, ivás, és még sok érdekesség, izgalmas esemény vár rád. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Elektromos zenei fesztivál

Időpont: április 12-13. között, program szerint

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Egyedülállóan izgalmas környezet, a Múzeumi Negyed udvara lesz a helyszíne a többnapos délutáni, illetve estébe nyúló koncertsorozatnak. Technot, elektromos zenét és sok híresség fellépését ígérik a programszervezők. Hagyjuk magunk mögött a hétköznapok nyűgét, és lazítsunk egyet.

http://www.electricspring.at/

Tavaszi nagytakarítás

Időpont: április 13-án, 16.00 – 18.00 óra között

Helyszín: U4 Hütteldorf (kijárat: Hadikgasse/Hackinger Steg)-találkozóhely

Itt a tavasz! Környezetünk tisztasága hangulatunkat is meghatározza. A Wien folyó partja lesz soron, ezt pucolhatod, ha kedved tartja, barátaiddal, ismerőseiddel találkozva. Vigyázz környezetedre, de ne csak ezen a napon!

https://www.facebook.com/events/1700276460030350/

Szezonnyitó

Időpont: április 13-án, 15.00 – 23.59 óra között

Helyszín: 3. kerület, Herrmannpark

Nyitó party Strandbar Herrmann

Itt a tavasz, egyre másra nyílnak a kerthelyiségek. Az osztrák fővárosban népszerű Duna-csatorna melletti szórakozóhelyek is újra nyitnak. A Strandbar Herrmann az Urania mögött egy fergeteges bulit ígérve kezdi a 2018. évi szezont.

http://www.strandbarherrmann.at/events/saisoneroeffnung-2018/

A kutatás hosszú éjszakája

Időpont: április 13. 17.00-23.00 óra között

Helyszín: program szerint

Különböző egyetemek, oktatási központok, intézetek nyitják meg erre az éjszakára ajtajukat. Felnőttek, fiatalok karöltve kukkanthatnak be a kutatás eredményeinek rejtelmeibe.

https://www.langenachtderforschung.at/2018/programm.html?selectedRegions=5823

Kerékpárfesztivál

Hely: 1. kerület, Rathausplatz

Időpont: április 14-15-én, 9.00 – 18.00 között

Az ARGUS Kerékpárfesztivál Európa legnagyobb kerékpáros rendezvényeként hirdeti magát. A kerékpáros szezonnyitó eseményhez a Rathaus impozáns épülete nyújt parádés díszletet. Programok minden mennyiségben: több mint 100 kiállító mutatja be termékeit, köztük e-bicajt gyártó cégek közel száz típusát tesztelhetik az érdeklődők, a gyerekeket külön kerékpáros világgal kápráztatják el, és bicikli-bolhapiacot is ígérnek. A rendezvény idején az ételről és az italról a street-foodosok gondoskodnak.

http://www.bikefestival.at/

Wamp dizájnvásár

Időpont: április 14-én, 11.00 – 19.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Már hazajár a WAMP Bécsbe. Az elmúlt évek sikerét követően idén is a császárvárosba települ a nemzetközi hírnévre szert tett Designmarkt, a kézműves termékek, divatos ruhák, ékszerek, belsőépítészeti tárgyak bemutatója és vására. Több mint 150 dizájner vár a Múzeumi Negyed előtti téren a látogatókra.

http://wamp.at/de/was-ist-wamp

Kerékpáros-felvonulás

Időpont: április 15. 11.15-14.00 óra között

Helyszín/találkozó hely: 1. kerület, Universitätsring 2.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a vasparipások felvonulása az osztrák főváros központjában. A résztvevők 11.15 órától gyülekezhetnek a Burgtheater előtt, majd pontosan délben indulnak egy kis kerékpáros városnézésre az alábbi útvonalon: Burgtheater – Schottenring – Praterstraße – Rund um den Praterstern – Praterstraße retour – Ring – Burgtheater. ( A gépkocsival közlekedőknek ez idő alatt javallott a központot elkerülni.)

http://www.radparade.at/

Bolhapiac

Időpont: április 15-én, 7.00 – 14.00 óra között

Helyszín: 22. kerület, Stadlauer Straße 41/a

Ki korán kel aranyat lel! Itt mindent megtalálsz a használt ruhától, a kerámiáig, az antikvitástól napjaink gyerekjátékáig. Egy izgalmasnak ígérkező bolhapiac, amely csak a hónap minden harmadik vasárnapján van, és ahol fedett helyen keresheted a hozzád illő, vételre érdemes termékeket. (Fotó: ©meinbezirk.at)

http://www.metastadt.at/

Egyházi zene

Időpont: április 15-én, 10.30 – 11.45 óra között

Helyszín: 1. kerület Dr.-Ignaz-Seipel-Platz 1.

A hétvégén a Jezsuiták templomában megszólaló zenés misét ajánlom. Haydn műve igazi csemege az egyházi zene kedvelőinek.

http://www.kirchenmusik-wien.at/termine.php?termin_id=1802

JÁTSSZ VELÜNK, NYERJ KÉT JEGYET 

Kattints ide.

Fotó: saját/honlapok Facebook oldalai/youtube

Ha tetszett, csatlakozz a bécsi fekete oldalához: itt