Bécsi ingyenes programok – 2018. május 18-20. között

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, zene, evés, ivás, és még sok érdekesség, izgalmas esemény vár rád. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Az alsó-ausztriai Waldviertel Bécsben

Időpont: május 16-18. között, program szerint

Helyszín: 1. kerület, Rathausplatz

Idén 15. alkalommal érkeznek Alsó-Ausztria egyik legszebb régiójából, Waldviertelből a helyiek, hogy bemutassák a környékbeli nevezetességeket, hogy házi ízekkel, jellegzetes ételeikkel, kézműves termékeikkel, és jobbnál jobb programajánlatokkal kápráztassák el a bécsieket.

https://www.waldviertel.at/waldviertel

Pincelátogatás

Időpont: május 18-án, 11.00 – 21.00 óra között

Helyszín: 19. kerület, Am Cobenzl 96.

A Weingut Wien Cobenzl pincészet pénteken megnyitja kapuit. Sok érdekes programmal várnak, és természetesen nem marad el a pincelátogatás sem, melynek során megismerkedhetünk a bor készítésének folyamataival. A borkóstolás fizetős! (5 bor tesztelése öt euró, 10 bor kóstolása tíz euróba kerül.)

https://www.weingutcobenzl.at/

Nemzetközi Food Fesztivál

Időpont: május 18-20. között, program szerint

Helyszín: 2. kerület, Spenadlwiese, Hauptallee,

Ez a hétvége sem marad ki a food fesztiválok sorából. A Der Garten igazi helyszínt és minőségi ételeket, programokat ígér a hétvégére.

https://www.facebook.com/events/269568730211690/

Bécs Ünnepi hetek

Helyszín: program szerint

Időpont: program szerint

A Wiener Festwochen Bécs legnagyobb, öt héten át tartó rendezvénysorozata. A kulturális fesztivál keretében ingyenes és fizetős programok között válogathatnak a művészetek kedvelői. A kínálat szerteágazó, színházi és táncbemutatók, koncertek közül lehet csemegézni. Itt az ingyenes program özön, lehet válogatni a hétvégére. (Fotó: ©http://www.vienna.at)

http://www.festwochen.at/programm/

Dalest

Időpont: május 18-án, 19.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Schönlaterngasse 9.

A fiatal angol Cristine Avila (furulya), Cecilia Bignall (cselló) és az osztrák Beatrice Stelzmüller (zongora) művészek lépnek fel ezen az estén az Alte Schmiedében, ahol többi között Alejandro del Valle-Lattanzio és Johanna Doderer szerzeményei is felcsendülnek a koncerten.

https://www.alte-schmiede.at/programm/2018-05-18-1900/

Zenés piac

Időpont: május 19-én, 11.00 – 14.00 óra között

Helyszín: 21. kerület, Floridsdorfermarkt

Nagybevásárlás szombaton zenére, Bécs 21. kerületében. Két koncertet (Vila Magdalena Extended és Sugar Daisy’s Hot Club) is meghallgathatnak a Floridsdorfermarktra kilátogató háziasszonyok, miközben megveszik a vasárnapi ebédhez a hozzávalót.

Zenei fesztivál

Időpont: május 19-20. között, program szerint

Helyszín: program szerint

A tizennyolcadik kerületben ezen a hétvégén különböző időpontokban különböző zenei stílusokkal ismerkedhetsz meg. Az egyik helyszínről a másikra sétálva pedig feltárul előttem egy központtól távolabb eső, turisták által kevésbé látogatott kerület világa.

http://www.art18.at/view_site/site.php?lang=de&mid=630

Egyházi zene

Időpont: május 20-án, 11.00 óra

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz

A Karlskirche vasárnap délelőtti zenés miséjén Anton Bruckner művét hallgathatják meg az érdeklődők, Lusine Poppel (orgonal), a Karlskirche Wien kórusa és Ricardo Luna közreműködésével.

Emlékkoncert

Időpont: május 20-án, 17.00 – 22.00 óra között

Helyszín: 10. kerület, Belgradplatz

A nemzeti nacionalizmus roma áldozataira emlékeznek a 10. kerületben, immár 19. alkalommal. Felolvasások, koncertek várják az érdeklődőket.

http://www.voiceofdiversity.at/

Fotó: saját/honlapok Facebook oldalai/Youtube

Ha tetszett, csatlakozz a bécsi fekete oldalához: itt

Ha kedvet kaptál egy bécsi hétvégéhez, szállodát ide kattintva magyarul foglalhatsz:

Save on your hotel - www.hotelscombined.com