Megnyíltak a húsvéti vásárok Bécsben

A vásározás Bécsben ősrégi szokás. A húsvétozás különösen szívet melengető hagyomány. Idén is lesz sok vidám program vár ránk. Művészi kivitelezésű tojások, díszek, ínyencségek, sok-sok meglepetés a kicsiknek, valamint városszerte több száz stand várja az ünnepre érkezőket. Lássuk, hol, merre, ezúttal időrendi sorrendben.

Még szinte le sem bontották a karácsonyi standokat, máris építik az újakat. A bécsi húsvéti vásárok majdnem olyan népszerűek, mint karácsonyi társaik. Évek óta lelkesen készülnek a helyiek, hogy méltó keretek közt ünnepeljék meg a vallási ünnepet. Reméljük, az időjárás idén kegyes lesz, és a szeszélyes április nem zavarja majd meg az ünneplő tömeget. Körkép Bécsből.

Vásár a Kalvarienbergen

Aki elzarándokol a Kálvária-hegyre, a 17. kerületbe, annak sok vigasságban lesz része. Fiatal vására ez Bécsben, idén hatodszor rendeznek itt ünnepséget. Fókuszban a művészet, az ide látogatók nemcsak húsvéti ajándékok között böngészhetnek, de kézműves érdekességek közül is csemegézhetnek. A szervezők a gyerekekre, a családosokat és a művészetpártolókra fókuszálnak.

Időpont: április 4. és 21.között, 9.00-től -18.00 óráig

Részletek: ITT.

Am Hof

Idén helyi művészek saját készítésű alkotásaikkal lepik meg a népet, egyesek élő show-t is ígérnek, helyben, a járókelők szeme előtt készítik majd el a húsvéti meglepetéseket. Virágköltemények, hagyományos, színesre festett tojások, békebeli, húsvéti hangulat fogadja az ide érkezőket. Több tucat stand, köztük számos kínál enni-, és innivalót, természetesen a húsvéthoz köthetőt.

Nyitva: április 5. és 22. között, hétfő-csütörtök: 11.00-20.00 óra, péntek, szombat, húsvéthétfő: 10.00-20.00/21.00 óra között

Részletek: ITT.

Freyung

Az óvárosban található Freyung húsvéti vására minden évben tartogat meglepetéseket, idén ismét itt lesz Európa legmagasabb tojáshegye. A művészi kivitelezésű tojások hegyekben állnak a téren, vevőkre várnak, de a nézelődők is a csodájukra járnak. A finom, ünnepi falatok, a bárány, a kalács, tetszetős kivitelben kelletik magukat. A hely gyerekbarát, a szervezők a kicsiknek sok érdekes programmal készülnek. Ha erre járunk, ne feledjük, az utca túlsó oldalára költözött az egyébként rendszeresen a téren székelő, őstermelői piac, ahol finom csemegéket és biotermékeket árulnak.

Nyitva: április 5-22. között, 10.00-től 19.30-ig

Részletek: ITT.

Schönbrunn – kastélypark

A legszebb háttérképpel megkomponált és egyben legromantikusabb vásár a schönbrunni kastély előtt áll. A pazar, barokk díszlet egyedülálló Bécsben. Az sem véletlen, hogy ide látogatnak el a legtöbben. 70 kiállító készül a vásárra, kézműves termékekkel, húsvéti díszekkel, és speciális, ünnepi ételekkel. Hétvégenként a felnőttek jobbnál-jobb zenei kínálat közül csemegézhetnek, de a gyerekek sem maradnak tétlenek, nyuszit készíthetnek, tojásokat kereshetnek, és sok más, vidám programnak részesei lehetnek.

Nyitva: április 6-23. között, 10.00-től 18.00-ig

Részletek: ITT.

Práter

A több mint 250 éves Práter idén is rengeteg programmal várja a gyerekeket és a felnőtteket. Húsvét vasárnapján sok meglepetéssel készülnek, lesz tojásfestés, bábozás, kreatív játék és számtalan más érdekesség. Izgalmakban nem lesz hiány a szervezők ígérete szerint.

IMG_0337

Nyitva: április 13-án nyit, és 23-ig tart, érdemes átfutni a programokat és meglepetés akciókat!

Részletek: ITT.

Ezek a nagy húsvéti vásárok. Az ismertebbek mellett, íme a kedvencem. Figyelem! itt csupán egy rövidke hétvégén örvendeztetik meg a közönséget.

Húsvét a virágoskertben

A Blumengärten Hirschtettenben (22. kerület, Quadestrasse) már nyílik a tulipán és a nárcisz, a tavasz hírnöke, és valahol a bokrok között megbúvik a nyuszi is, tojásokat rejtegetve. Kicsit, nagyot vár Bécs egyik legszebb tematikus kertje, kicsinosítva, felvirágozva a húsvét tiszteletére. A kulináris élvezetek mellett, a gyerekeknek számtalan programmal kedveskednek, ahol kiélhetik kreatív ötleteiket.

IMG_0793

Nyitva: április 20-22. között, 9.00-től 18.00 óráig

Részletek: ITT.

Kellemes húsvéti ünnepek és jó szórakozást kívánok!

Fotó:saját (a tavalyi vásárokon készültek)

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt