Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. július utolsó hetében

10 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Bécsi Kulturális Nyár – Kultursommer

Időpont: július 1. és augusztus 14. között, program szerint

Helyszín: Bécs-szerte, program szerint

Még javában tart az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Bécsi Kulturális. A szabadtéri kulturális rendezvényeken mintegy 2000 művész lép fel. Zene, irodalom, tánc, színház, cirkusz, performansz hozza a kultúrát, a művészetet közel hozzád. A Kultursommer az egész városban zajlik, a részletekről bővebben ITT.

Közös mozgás az MQ-ban 

Időpont: augusztus 5-ig, mindennap 17-00 és 18.30 óra között

Helyszín: Múzeumi Negyed / MQ előcsarnok

A tánc felszabadít, növeli a testtudatot, közösséget formál többi között. Augusztus elejéig minden nap szabadon táncolhatsz az MQ előcsarnok napsárga táncparkettjén, ingyenes ImPulsTanz órán vehetsz részt. Részletek és bejelentkezés ITT.

Popfesztivál

Időpont: július 28. és 31. között

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz

Négy nap, több mint 50 koncert! Ezt kínálja a 31. alkalommal megrendezésre kerülő Popfest, a popzene rajongóinak, amelyen elsősorban osztrák zenészek kapnak fellépési lehetőséget. A gyönyörű helyszínen, a Karlskirche előtt felállított színpadon, mindenki talál kedvére való zenét, lesz itt soul, astro-rock, elektronikus zene és DJ is. Bővebben ITT.

dotdotdot – Szabadtéri Rövidfilmfesztivál

Időpont: július 31. és augusztus 31. között, H.K.V.

Helyszín: Volkskundemuseum, 8. kerület, Laudongasse 15.

Belépés: pay as you can 

A Népművészeti Múzeum kertje várja a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Szabadtéri Rövidfilmfesztiválra érkezőket. Az érdeklődők 15 nyári estén át 80 osztrák és további 30 ország művészei által jegyzett rövidfilmeket tekinthetnek meg a szabadtéri vetítéseken. A programban összesen 80 rövidfilm szerepel. Részletek ITT.

Sörfesztivál

Időpont: szeptember 2-ig, H-Szo. 16.00 órától éjfélig

Helyszín: 16. kerület, Ottakringer Platz 1. Ottakringer Brauerei

Az Ottakringer Sörfőzde idén 10. alkalommal rendez sörfesztivált. Egész nyáron, azaz 2022. szeptember 2-ig, hétfőtől szombatig sör, jó ételek, élőzene és egyéb műsorszámok szerepelnek a programban. Ezen a héten pénteken a Quantablech zenél, szombaton pedig 19 órakor kezdődik a szokásos kocsmai vetélkedő. Részletek ITT.

Roller Street Disco

Időpont: július 29. 17.00 órától

Helyszín: 16. kerület, Matteottiplatz

Táncoltál már görkorcsolyával? Itt az alkalom, hogy kipróbáld! Táncparketté változik a tér, és egy rövid bemutatót követően indul a buli. Görkorik korlátozott számban ingyen bérlehetők, 36-45 méretben, érkezési sorrendben. Figyelem! Védőfelszerelés nem áll rendelkezésre, kezdőknek különösen ajánlott csukló- és térdvédő, valamint sisak viselése ajánlott. Bővebben ITT.

Kiállítás

Időpont: október 29-ig

Helyszín: 1. kerület, Volksgarten, Theseus-templom

Palackozott óceán 2122 a címe George Nuku művész alkotásának. A valósághoz közeleinek tűnő világot teremtett egy csodás környezetben, Volksgartenben található Theseus-templomban. A kiállítás a 100 év múlva bekövetkező jövőt mutatja, egy víz alatti templomot és az óceán életét ábrázolva, azt vizionálva, hogy milyen világ vár az emberiségre, ha a műanyagfogyasztást és -termelést ilyen ütemben folytatja. A látvány nemcsak művészileg, de érzelmileg is lenyűgöző.

 Afrika-napok – Afrika Tage

Időpont: július 22. és augusztus 8. között, 14.00-től 24.00 óráig

Helyszín: 21. kerület, Donauinsel, Floridsdorfer Brücke

Belépés: jótékonysági napokon ingyenes, a többin fizetős

(három jótékonysági hétfőt tartanak az idén, „AUSZTRIA FOR AFRICA” mottó jegyében. 2022.07.25-én, 08-01-én, és 08.08-án a belépés ingyenes, ám a szervezők önkéntes adományokat várnak a helyszínen működő segélyszervezetek számára.)

Afrika-napok Bécsben –egyedülálló szabadtéri fesztivál a Duna-szigeten: afrikai zene, kézműves vásár és konyhaművészet egyben. Az eseménysorozat Bécsbe varázsolja a fekete kontinens legjellegzetesebb szokásait, zenei hagyományait. Az afrikai kultúra betelepül a városba, hogy bemutassa sajátos, egyedi világát. Zene, tánc, reggae minden mennyiségben, Bob Marley szelleme jegyében. És nem mellesleg, jó alkalom ez arra is, hogy adományokat gyűjtsenek az Afrikában élő szegényeknek. Bővebben ITT.

Mozizás a szabad ég alatt

Időpont: a sötétedés beálltával

Mézízes – zenés filmfesztivál

MQ- Múzeumi Negyed: augusztus 27-ig, pénteken és szombaton

Volxkino – változó helyek

Bécs és a nyár egybeforrt a mozizással. A járvány óta egyre népszerűbbek a szabadtérben történő filmvetítések. Kellemes időtöltés a nagy melegben. Részletek ITT, ITT és ITT.

Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítása

Időpont: október 6-ig

Helyszín: Baden

Láttad már Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítását? Ne szalaszd el! A La Gacillyt idén ismét a Bécs melletti Badenben tekinthető meg. A 2022-es év témája az „ÉSZAKÚT!”, és ha csak ránézel Skandinávia fagyos tájaira, biztos, hogy néhány fokkal hidegebbnek fogod érezni magad. A fotófalak világhírű fotósok fényképei több mint hét kilométer hosszan húzódnak Baden parkjain és közterein keresztül. Bővebben ITT olvashatsz róla.

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT