Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. július 1. hetében

8 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Bécsi Kulturális Nyár – Kultursommer

Időpont: július 1-14. között, program szerint

Helyszín: program szerint

A Bécsi Kulturális Nyár idén harmadik alkalommal várja a látogatókat szabadtéri kulturális programjaira. Mintegy 2000 művész részvételével lesz zene, irodalom, tánc, színház, cirkusz, performansz. A Kultursommer az egész városban zajlik, összesen 10 szakaszban. A részletekről bővebben ITT.

Utcafesztivál – Freihausviertelfest 2022

Időpont: június 30. és július 2. között Cs-P: 17 órától, Szo: 18.00 órától

Helyszín: 4. kerület, Schleifmühlgasse

Végre újra! Kétéves szünet után Bécs legnagyobb és legnépszerűbb utcai fesztiválja ismét megrendezésre kerül. Három napon át tart a dáridó. A Freihausviertelfest évek óta a város legnagyobb utcai eseménye, amelyre több mint 20 000 vendég látogat el évente. Részletek ITT.

Kaleidoszkóp – Film és Open Air a Karlsplatzon

Időpont: július 1-17. között 21.00 órától

Helyszín: Karlsplatz

A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál tizenhét estén át osztrák és nemzetközi filmeket mutat be, ingyenes belépéssel. A programban több ősbemutató is szerepel. 17 este 17 város filmes formáinak, városi tereinek, élethelyzeteinek a kaleidoszkópja jelenik meg a vásznon. Gasztronómia 19 órától. Részletek ITT.

Kerekezés a városban

Időpont: július 1-én, 21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon. Közös kerékpározás a városban. A cél Freudenau, majd vissza, a táv cirka 26 km. Sportos olvasóimnak javaslom. Bővebben ITT.

32. Filmfesztivál a bécsi Rathausplatzon

Időpont: július 2-től szeptember 4-ig, 11.00-24.00 óra között, filmvetítés a sötétedés beálltával

Helyszín: Rathausplatz

Európa legnagyobb kulturális és gasztronómiai fesztiválja a város szívében, a Városháztéren 65 napon át a nagyszabású zenei produkciók és az első osztályú gasztronómia egyedülálló kombinációját kínálja a szabad ég alatt. Idén 32. alkalommal kerül fel a hatalmas, 300 négyzetméteres kivetítővászon az impozáns, neogótikus épület falára, amelyet a nézőtér félkaréjba fog körbe, hogy az opera, az operett, a klasszikus zene vagy a pop- és jazzkoncertek csúcsprodukcióival nyűgözze le a közönséget. Részletek ITT.

Táskavásár – jótékonysági bolhapiac

Időpont: július 1-3. között, 11.00-18.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Seilerstätte 19.

A Kiwanis jótékonysági szervezet három napon át kézitáskákból álló adományokból tart vásárt. A darabok közt használt, de még jó állapotban lévő márkás táskákra bukkanhatsz. Az eladásból származó bevételt a bécsi ukrán Samstagsschule kapja. Részletek ITT.

Mozgás a parkban

Időpont: júliustól szeptemberig

Helyszín: Bécs parkjaiban és terein, program szerint

Egy kis mozgás mindenkinek kell. A „Bewegt im Park” változatos mozgásprogramot kínál valamennyi kerületben, a közterületeken. A tanfolyamokat, a tréningeket professzionális oktatók tartják. A részvétel bármikor és regisztráció nélkül lehetséges!

Bővebben ITT.

O-TÖNE Irodalmi Fesztivál

Időpont: július 7-től augusztus 25-ig

Helyszín: MQ Múzeumi Negyed, főudvar

Csemege irodalomkedvelőknek. Az O-TÖNE 19. alkalommal jelentkezik, és szokás szerint színvonalas irodalmi programmal várja vendégeit. A MuseumsQuartierből indul az Ausztria tájain átívelő népszerű felolvasó körút, méghozzá eddig soha nem látott terjedelemben. A bestseller író Wolf Haas és új Brenner-krimije, a „Müll” nyitja az estet. Bővebben ITT.

Fotó: © Eva Ellersdorfer-Meissnerova/saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT