Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. július 2. hetében

11 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Bécsi Kulturális Nyár – Kultursommer

Időpont: július 1-14. között, program szerint

Helyszín: program szerint

A Bécsi Kulturális Nyár idén harmadik alkalommal várja a látogatókat szabadtéri kulturális programjaira. Mintegy 2000 művész részvételével lesz zene, irodalom, tánc, színház, cirkusz, performansz. A Kultursommer az egész városban zajlik, összesen 10 szakaszban. A részletekről bővebben ITT.

Táncfesztivál

Időpont: július 7. és augusztus 7. között, program szerint

Helyszín: program szerint

 

Az Impulstanz, a táncművészet otthonra talált Bécsben. Az évenként megrendezésre kerülő nemzetközi seregszemlére a világ számos országából érkeznek előadóművészek, hogy bemutassák tánctudásukat és tapasztalatokat cseréljenek. A fizetős programok mellett számos ingyenes előadás, workshop, perfomansz várja a tánc iránt érdeklődőket. Bővebben ITT.

wienxtra gyerekeknek

Időpont: július 1. és augusztus 31. között

Helyszín: program szerint

A wienxtra remek programokat kínál a Bécsben nyaraló gyerekeknek, akik a sportolási lehetőségek mellett kutathatnak, kísérletezhetnek, és megvalósíthatják kreatív ötleteiket. Részletek ITT.

Kaleidoszkóp – Film és Open Air a Karlsplatzon

Időpont: július 1-17. között 21.00 órától

Helyszín: Karlsplatz

A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál tizenhét estén át osztrák és nemzetközi filmeket mutat be, ingyenes belépéssel. A programban több ősbemutató is szerepel. 17 este 17 város filmes formáinak, városi tereinek, élethelyzeteinek a kaleidoszkópja jelenik meg a vásznon. Gasztronómia 19 órától. Részletek ITT.

Kerekezés a városban

Időpont: július 1-én, 21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon. Közös kerékpározás a városban. A cél Oberlaa, majd vissza, a táv cirka 25 km. Sportos olvasóimnak javaslom. Bővebben ITT.

32. Filmfesztivál a bécsi Rathausplatzon

Időpont: július 2-től szeptember 4-ig, 11.00-24.00 óra között, filmvetítés a sötétedés beálltával

Helyszín: Rathausplatz

Európa legnagyobb kulturális és gasztronómiai fesztiválja a város szívében, a Városháztéren 65 napon át a nagyszabású zenei produkciók és az első osztályú gasztronómia egyedülálló kombinációját kínálja a szabad ég alatt. Idén 32. alkalommal kerül fel a hatalmas, 300 négyzetméteres kivetítővászon az impozáns, neogótikus épület falára, amelyet a nézőtér félkaréjba fog körbe, hogy az opera, az operett, a klasszikus zene vagy a pop- és jazzkoncertek csúcsprodukcióival nyűgözze le a közönséget. Részletek ITT.

Mozgás a parkban

Időpont: júliustól szeptemberig

Helyszín: Bécs parkjaiban és terein, program szerint

Egy kis mozgás mindenkinek kell. A „Bewegt im Park” változatos mozgásprogramot kínál valamennyi kerületben, a közterületeken. A tanfolyamokat, a tréningeket professzionális oktatók tartják. A részvétel bármikor és regisztráció nélkül lehetséges! Bővebben ITT.

Szabadtéri mozi az MQ-ban

Időpont: július 8-tól augusztus 27-ig

Helyszín: MQ

A MuseumsQuartierben mindig találsz ingyenes programot. Kiállítás, installáció, és sok más, érdekes esemény vár rád. Ezúttal a szabadtéri mozit ajánlom. A Múzeumi Negyed főudvarán 16 estén át válogatott filmeket vetítenek minden péntek és szombat este, a sötétedés beálltával. Programok  ITT.

Gitárzene

Időpont: július 10-én, 10.30 és 12.00 óra között

Helyszín: 22. kerület, Siebeckstraße 14.

Bécs egyik eldugodt parkjába bármikor érdemes ellátogatni, ha felüdülésre vágysz. A  Schulgarten Kagranban található Kert Múzeumban ezúttal muzsika is fogad: Renato Koller gitárművész koncertet ad.

Komoly zenei koncert

Időpont: július 9., 19.00 óra (Votivkirche)

július 10. 13.00 óra (Stephansdom)

Helyszín: Votivkirche – 9. kerület, Rooseveltplatz 8.

Stephansdom- 1. kerület, Stephansplatz

William Harris, John Ireland, Mendelson, Ian Hillier, John Rutter, Howard Goodall und Henry Purcel művei csendülnek fel a St. George Kápolna kórusa előadásában.

O-TÖNE Irodalmi Fesztivál

Időpont: július 7-től augusztus 25-ig

Helyszín: MQ Múzeumi Negyed, főudvar

Csemege irodalomkedvelőknek. Az O-TÖNE 19. alkalommal jelentkezik, és szokás szerint színvonalas irodalmi programmal várja vendégeit. A MuseumsQuartierből indul az Ausztria tájain átívelő népszerű felolvasó körút, méghozzá eddig soha nem látott terjedelemben. A bestseller író Wolf Haas és új Brenner-krimije, a „Müll” nyitja az estet. Bővebben ITT.

Fotó: © Eva Ellersdorfer-Meissnerova/saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT