5 tipp vegán fagylaltimádóknak Bécsben

Növényi örömök, olvadó tekintetek, trendi vegán fagyizók Bécsben.

A tisztán növényi összetevőkből készült nyalánkságot nemcsak a vegetáriánusok kedvelik, de egyre többen keresik és veszik. Engedve a trendnek, a hagyományos fagylaltkészítő és árusító szalonok is egyre-másra bővítik a választékukat szója-, kókusz-, mandula, vagy rizstejből készült hideg finomságokkal. A fagyi persze ízlés kérdése. Sorrendet nehéz állítani. A forgalom alapján egyértelműen a Veganista vezeti a toplistát.

IMG_4023

Veganista

Már ahogy a neve is mutatja, csak és kizárólag növényi eredetű fagylaltot készítenek benne. Sokak szerint ebben a műfajban ők a legjobbak Bécsben. A koncepció nagyon egyszerű, cool, trendi és szerethető. A választék egyenesen pazar, több mint 100 félét készítenek váltakozó sorrendben, nem nélkülözve a kreativitást. Nem véletlenül imádják. Itt természetesen minden, még a pohár, és a kanál is lebomló. Két nővér vezeti, mindketten vegán étrenden élnek, immár több mint 20 éve. Úttörő munkát végeztek Bécsben. Annyira sikeresek és befutottak, hogy Bécsben már 5 boltot nyitottak.

IMG_4212

IMG_4214

Címek: 7. kerület, Neustiftgasse 23/3. 5. kerület, Margaretenstraße 51. 9. kerület, Alserbachstraße 5. 2. kerület, Taborstrasse 15. 3 kerület Ungargasse 55.

Heiling – kézműves fagyizó

Egy vidéki családi, 1927-ből származó titkos receptjeiket megújítva, a mai trendekhez igazodva vállalkozást indított és fagylaltozót nyitott Bécsben, nem is egy helyen. Biofagylaltjaik kézzel készülnek. A csoki és a Mozart nevét viselő variáció a nagy kedvenc. Emellett persze vegán fagyit is készítenek, de azt külön kérni kell, mert nem mindegyik az. Valamennyi nyalánkság cukor nélkül kínálja magát.

IMG_3950

IMG_3960

Cím: 1. kerület, Rabensteig 8.

Schelato

Hihetetlen kreatív összeállítású, izgalmas ízű fagyik közül válogathatunk náluk, a toplistán a szalon a 7. helyen landolt. Mondjuk ilyet, hogy rozmaringos szömörce, vagy céklás fagyi, kóstoltál már? Ha nem, itt az alkalom. Mi több, van még fekete szezámmagos is. A választékban szerepel vegán és laktózmentes is. A gyümölcsös pedig mind vegán, hisz olyan, mint a szorbé, vízből, cukorból és gyümölcsből áll. (Nem vegánra specializálódtak, de a korral ők is haladnak.)

IMG_3691

IMG_3693

Cím: 8. kerület, Lerchenfelderstraße 34.

Kurt Frozen Yogurt

Az újonnan nyíltak egyike. Fagyos joghurt a specialitása, egyéni ízlésvilággal, hatalmas, szezonális választékkal, kellemes hangulattal és dizájnnal. Bombaként robbantak be Bécsbe, idestova 4 éve.  A krémes, jéghideg joghurt belopta magát a nyalakodók szívébe. A csokis, a mandulás és a kivi isteni. A Froyo a Kurtnál laktóz- és zsírmentes, no és vegán.

IMG_1727

IMG_1730

Címek: 1. kerület, Schultergasse 2. és Krugerstraße 12.

Trento (Gourmet)

Ha valaki épp erre keveredik, és az Öreg-Duna legnagyobb városi strandjára, a Gänsehäufelre igyekszik az egyébként szezonálisan nyitvatartó olasz Trentoban is ehet vegán fagyit. Épp a híddal szemben találja a helyet, melyet a tömegről is felfedezhet. Ha bejött, akkor jó, ha tudja, hogy nem messze innen, a 61. szám alatt lévő Trento Gourmet boltban vegán nyalánkságot egész évben árulnak. Valamennyi vegán fagyi szezonális és allergiamentes, a kókusz és a banán kivételével.

IMG_4018

IMG_4030

Cím: 22. kerület, Schüttaustrasse 2.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt