A gasztronómia Ferrarija Bécsben

Beköltözött az Annagasséba. Egy csipetnyi Itália Bécs belvárosában.

A „La dolce vita”, Fellini filmje, „Az édes élet” elevenedik meg Bécs legelőkelőbb negyedében, az 1. kerületben. Egy hely, ahol nagy kanállal élvezik az életet, ötvözve az osztrák profizmust, a klasszikus értékeket és az olasz életszeretetet. Áthatja ez a miliő a helyet. Öröm belépni ide. Egy csipetnyi Trieszt Bécsben.

Hangzatos név: Ferrari Caffé. Elsőre egy tűzpiros, lófejes versenyautó jelenik meg képzeletünkben, ám nem úgy Bécsben. Itt e név egy gasztróval foglalkozó olasz családdal forr lassan össze, akik nem is olyan rég Triesztből költöztek ide, és tették át székhelyüket Bécsbe. A luxusautó utal a minőségre, melyből ők sem adnak le. A fagyizójuk már befutott, most a cukrászdájukon a sor. (A hangzatos cégnév nem holmi úri hóbort, a tulajdonosok, Pietro Viscovich és neje, Samuela Ferrari-Viscovich nevéből kódolt.)

A trieszti család most az Annagassét vette célba, hangulatos cukrászdáját oda álmodta. Bár kávézóra hallgat a hely, a pontos meghatározással még bajban vannak, mert se hagyományos cukrászdát, sem tradicionális éttermet nem akarnak. Olyan helyet szeretnének, ahová hazajárnak a vendégek, ahová egy kávéra is szívesen beugranak, és akár estig ott ragadnak.

Amúgy itt minden olasz, a bútorok Taljánországból érkeztek, a teret uraló hatalmas, barna dizájnlámpa például egyenesen Muranóból talált ide. A zongora sem véletlenül támasztja a falat, esténként azon gyakran játszanak, olykor még dalra is fakadnak.

A személyzet is külhonból érkezett, olasz séf és cukrász tartja rajta a szemét az étkeken, ellenőrzi, hogy minden autentikus legyen. A minőségre garancia az alapanyag. A kovász ősi recept szerint készül, 100 éve hagyta rájuk egyik ősük örökül. Naponta frissen sül a kenyér, helyben készül a Cornetti (az olasz Croissant), kézműves sütemények, tortácskák és egyéb édességek teszik vonzóvá a helyet. Természetesen eredeti olasz recept alapján készül valamennyi finomság. Déltájt pedig menü várja a betérőket.

Ide akár egy kávéra is bárki beülhet, ne riassza vissza a környezet. Apropó kávé. A 100% arabica kávé is olaszból érkezik, méghozzá egyenesen Torinóból, a Costadoro pörköldéből. Nyáron kellemes a terasza, és hát azért csak odakerült az a bizonyos lovacska.

Fotó: saját 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt