A legmenőbb outlet Bécsben

Régi, de jó állapotban lévő cuccok, egészen nevetséges áron továbbra is a kukások boltjában várnak új gazdára. Húsvét előtt erre fordultam, hogy megnézzem, miként készülnek a szemetesek az ünnepre.

Tandler, virít messziről a felirat, akik erre jönnek, tudják, itt mit találnak. Azt jelenti egyébként, hogy ószeres, ócskasággal, lim-lommal kereskedő üzlet. Kacatok, megunt darabok, melyeknek nincs értéke, valaki kidobta, megunta, gyűjtőbe tette, más meg pénzt ad érte. 900 négyzetméteren használt, de jó állapotban lévő tárgyak kelletik magukat, hátha valaki szeme rajtuk megakad.

IMG_8275

Az MA 48-as köztisztasági vállalat egykori garázsa, a Margareten nevű kerületben, igazi eldorádó a vintázs fanok számára. Ezernyi apróság kelleti magát. Még osztályokra, részlegekre is bonthatnánk a csinos kis árudát. Íme, a választék, cipők, ruhák, táskák, sálak, sapkák, képek, nyomatok, könyvek, fotók, edények, háztartási cikkek, plüssállatok, játékok, bicajok, fejvédők, bútorok, bakelitok, CD-k, gitárok, dobok, elektromos cuccok, mindez fajtánként és áruként elrendezve. A választék továbbra is izgalmas, potom pénzért akár értékes kincs is akadhat. Régi tárgyak, menő árak.

IMG_8292

IMG_8294

A kukások is haladnak a korral, sok újdonsággal előrukkoltak, szerveznek például tematikus napokat. Nemrégiben a házi kedvencek voltak terítéken, olyasmiket raktak ki a boltba megvételre, ami kutyáknak, cicáknak hasznos lehet, aminek nem csak a gazdik örülnek.

IMG_8327

Sőt, még divatbemutatót is szerveztek, melyen a modellek kizárólag second hand, vagyis használt ruhákban lejtettek. A figyelemfelkeltő show célja, hogy bebizonyítsa, a levetett ruhadarabok remekül mutatnak új tulajdonosaikon.

IMG_8280

És továbbra is fáradhatatlanul gyűjtik a megunt, elhasznált, kidobásra szánt dolgokat, és amelyik közülük jó állapotban van, az bekerül az 5. kerületi boltjukba. Változatlanul nagy népszerűségnek örvend a „kukások” boltja. Kedvtelve ugranak be ide a bécsiek, sosem lehet tudni, mikor találnak rá valamilyen kurrens darabra.

IMG_8303

IMG_8319

Közeledik a húsvét, apró ajándékokra vadásznak az emberek, itt szinte biztos, hogy belefutnak valami érdekesbe. A boltban meglepetésprogrammal készülnek az ünnepre. Április 13-án, délután 13.00 és 15.00 óra között a gyerekek rajzolhatnak, festegethetnek, barkácsolhatnak, miközben a szülők húsvéti ajándékok után kutatnak.

IMG_8311

IMG_8314

A vevőket a kincsvadászat mellett az is jó érzéssel tölti el, hogy az itt vásárolt áruk után befolyt pénz jótékony célra megy el.

IMG_8263

IMG_8265

Cím: 5. kerület, a Siebenbrunnenfeldgasse 3. és az Einsiedlergasse sarka, U4-es metró, Margaretengürtel megálló, onnan pedig 2 megálló a 6-os, vagy a 18-as villamossal.

Nyitvatartás: szerda-szombat: 10- 18 óra

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt