A magyar Bécs

Akkor most magyar, vagy osztrák, vagy annyi itt a magyar emlék, hogy elkel a jelző Bécs elé?

Több száz éves közös múltunk hagyott a császárvároson nyomot, nem is gondolnánk, mennyi nevezetes hely kötődik a magyarokhoz. Volt idő, amikor nagyjaink itt tolongtak, itt tanultak, éltek, haltak, maguknak otthont álmodtak.  Aki valamit is adott magára, annak volt Bécsben palotája. A Pálffyak, a Batthányiak, a Nádasdyak, az Esterházyak, de még II. Rákóczi Ferenc is, itt laktak. Ha érdekel mindaz, amiről a történelemkönyvek alig, vagy csak keveset írnak, tarts velünk, hogy Bécs magyar emlékeit közösen felfedezzük.

IMG_0392

Tudtad, hogy Mátyás király a Hofburgban lakott és az udvar igencsak közkedvelt alakja volt? Hogy a Stephansdom tetejét egykor piros, fehér, zöld mázas cserepek díszítették? Hogy volt idő, amikor a Bécs Egyetem diákjainak 20%-a magyar volt? Hogy a legnagyobb magyar is Bécsben született, méghozzá a Hofburg mellett és itt is halt meg? Tudtad, hogy a Grabenen naponta több százan sétálnak el a magyar címer mellett? De ezek csak a legismertebb tények. Katalin erről jóval többet mesélhet.

IMG_7446

Ha felkeltettük a kíváncsiságodat, és szívesen részt vennél a magyar Bécs felkutatásában, jelentkezz a bécsi fekete sétájára.

Időpont: június 11-én, vasárnap, 14.00 óra

Találkozóhely: 1. kerület, a Schwedenplatz és a Hafnersteig sarkán

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2017. június 8-ig (a séta 5 főtől indul, ha elmarad, levélben küldünk értesítést)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt