Adventi körkép Bécsből – nyílnak a karácsonyi vásárok

Ünnepi díszbe borult Bécs, érezni a karácsony közeledtét. December 13-tól újra nyílnak az adventi vásárok, ahol változatlanul a 2G-szabály (oltott vagy gyógyult személyek) marad érvényben, és az FFP2 maszk is kötelező sok helyen. Lássuk, mi vár rátok Bécsben!

Városháza – Rathausplatz

Nyitva: december 26-ig, hétköznap: 10.00 – 21.30 óra, P-Szo: 22.00-ig

A legnagyobb, a legismertebb és a leglátogatottabb karácsonyi vásár Bécsben. Itt áll az ország legmagasabb fája, és az Európa leginkább gyerekbarát adventi varázsa, mely az idők folyamán kisebb faluvá nőtte ki magát. A több mint 150 stand mellett, melyek hagyományos karácsonyi ajándékokat, finomságokat, enni-, innivalókat kínálnak, a gyerekeknek is sok programot szerveznek. Részletek ITT.

Mária Terézia tér

Nyitva: december 26-ig, V-Cs: 11.00-21.00 óra, P-Szo: 21.30-ig

A karácsonyi vásár a Mária Terézia téren mindig sok embert vonz. A dekoráció nemcsak a „faluban” rendhagyó, a két múzeum is turisztikai attrakció. Karácsonyi énekek, zene, puncs, forralt bor mind-mind olyan kellékek, melyek az ünnepre készítik fel a lelkünket. Részletek ITT.

Karlsplatz

Nyitva: december 23-ig, mindennap: 12.00-20.00 óra között

A Karlsplatzra települt adventi vásárnak a háttérként szolgáló, pazarul megvilágított Károly templom pompás, barokk épülete, akarva, akaratlan tekintélyt kölcsönöz. Nagy területet ölel magába, hagyjunk időt a sétára, a kézművesek és a street-foodosok több mint 50 standon igyekeznek kiszolgálni az igényeket. Sokan kedvelik és a kulturális események paradicsomának nevezik. Bővebben ITT.

Freyung – a leghosszabb jászollal

Nyitva: december 23-ig, mindennap 10.00-21.00 óra között

A bécsiek nagy kedvence, rengeteg helyi jár ide, már-már kötelező program karácsony tájt felkeresni a freyungi vásárt. Ha másért nem azért, meg megszokták, hisz ez az egyik legrégebbi kirakodóvásár. Az elődök már a 18. században idetelepültek, ebben az elegáns környezetben árulták termékeiket. Bővebben ITT.

Am Hof

Nyitva: december 23-ig, H-Cs: 11.00-21.00 óra között, P-V: 10.00-21.00

A Grabentől csupán pár perces séta az Am Hof, ahol már messziről érződik a fahéj, a vanília és a mézeskalács jellegzetes illata. A különböző évszázadokból származó, ünnepi fénybe öltöztetett paloták fogják közre a teret, ahol közel 100 kunyhóban kézműves termékek közül válogathatnak a vendégek. Bővebben ITT.

Stephansplatz – fenséges háttérrel

Nyitva: december 26-ig, mindennap 11.00-21.00 óra között

A Stephansplatz áhítattal teli környezetbe ágyazott adventi vására ugyan nem rendelkezik nagy hagyományokkal, mégis meglehetősen színvonalas. Meghitt érzést áraszt a belváros szívében, kivált este, miután a dóm éjjeli fényét magára öltötte. A székesegyházat félkaréjban körülölelő standokon osztrák kézművesek kínálják termékeiket. Bővebben ITT.

Spittelberg – bohém, romantikus vásár

Nyitva: december 23-ig, H-Cs: 14.00-21.00 óra között, Szo:10.00-21.30-ig, V: 10.00-21.00-ig

A leghangulatosabb karácsonyi vásár Bécsben. Az egykori piros lámpás negyed tárt karokkal várja a puncsozni vágyó vendégeket. Bécs legromantikusabb kerülete, az adventi vásár pedig csak rátesz erre. A zegzugos, dimbes-dombos utcácskák, a Biedermeier házacskák és a múlt igézete itt rabul ejt örökre. Bővebben ITT.

Schönbrunn – karácsony Sisinél

Nyitva: december 26.ig, mindennap: 10.00-21.00 óra között

A schönbrunni kastély mindig sok ember vonz. Nemcsak a gyönyörűen megvilágított császári lak, amelynél pompásabb háttér Bécsben aligha akad, de a színvonalas programok, koncertek is sokakat idecsábítanak. A vásáron hagyományos kézműves termékeket, karácsonyi díszeket vásárolhatunk és finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatunk. Bővebben ITT.

Práter – advent az Óriáskerék árnyékában

Nyitva: december 19-ig, H-P: 12.00-22.00 óra között, Szo-V: 11.00-22.00

Az óriáskerék ontja a hangszóró a zenét, a Merry Chrismas angolul csendül fel. A téren körbe-körbe állnak a bódék. Vásárfia kevés akad, de itt nem ez a fő falat: a kulináris élvezetek viszik a prímet és a remek díszlet: a háttérben az óriáskerék villódzik lilában és fehérben. Az ételeket elvitelre árulják. Bővebben ITT.

Belvedere

Nyitva: december 26-ig, H-P: 11.00-21.00 óra között, Szo-V: 10.00-21.00

A lélegzetelállító panoráma, a festői barokk háttér, a csodás park önmagában vérpezsdítő látvány, és ezt csak fokozza a karácsony varázsa. Idén 17. alkalommal várja a vendégeket ez az elegáns környezet. Bővebben ITT.

Régi egyetem – AKH

Nyitva: december 23-ig, H-SZ: 14.00-22.00, Cs-P: 23.00-ig, Szo: 11.00-23.00, V: 11.00-21.00

A fiatalok, az egyetemisták kedvence, az egyetemi kampusztól pár méternyire. Ők alkotják a törzsközönséget, de a fiatal családosok is kedvelik a helyet. A Régi AKH vására gyerekbarát, aranyos gyermekvasút és körhinta települ ide évről évre, a kicsik nagy örömére. Bővebben ITT.

Múzeumi Negyed (MQ) – alternatív adventi vásár

Nyitva: 2022. január 9-ig, hétköznap: 16.00-23.00 óra között, Szo-V: 14.00 órától

Bár nem hagyományos karácsonyi vásár, mégis annak jegyében fogant, ez az egyik legfelkapottabb hely a városban. Európa egyik legnagyobb kulturális komplexumában, a Múzeumi Negyedben, az egykor barokk istállók által körbevett téren fényjátékok és meghitt hangulat fogad. Bővebben ITT.

Kellemes időtöltést, vigyázzunk egymásra és magunkra!

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT