Már megnyílt az alternatív adventi vásár az MQ-ban

Hol is másutt, mint Európa egyik legnagyobb kulturális komplexumában, a Múzeumi Negyedben, az egykor barokk istállók által körbevett téren újítanak, fiatalítanak a megszokott, olykor giccsbe hajló karácsonyi díszleteken. Alternatív karácsonyvárás Bécsben.

Bár nem hagyományos karácsonyi vásár, mégis annak jegyében fogant, az egyik legfelkapottabb hely a városban. A hipszterek kedvence, azok járnak ide, akiknek a giccses, habcsókos vásárokból már tele van a hócipője. Két napja nyitott az MQ új köntösbe öltöztetett adventi eseménye.

(c) Mozarthaus Vienna Eva Kelety 02

IMG-20171110-WA0031_resized

Nagy csinnadrattára számítottam, ehhez képest bár dübörgött a zene, nyomta a DJ telibe, nagyon kellemes és meghitt hangulat fogadott a télire új dizájnt öltött Múzeumi Negyedben. Fényjáték úszott az egykori barokk istállón, flamingók tébláboltak a modern Leopold Múzeumon, karácsonyra emlékeztető lampionok csüngtek a kopasz fákon, és hét, színesen villódzó pavilon várt a placcon.

IMG-20171110-WA0015_resized

IMG-20171110-WA0044_resized

A tér zsúfolásig megtelt fiatalokkal. Láthatóan élvezték a színes megvilágításba burkolózó jégkockáknak kikiáltott bungalókat, melyekben a forralt bor és puncs mellett ennivalót is árultak.

IMG-20171110-WA0005_resized

Itt elmaradnak a klasszikus fények, hagyományos karácsonyi dalok sem csendülnek fel, kínálnak viszont helyette trendi koncerteket, a választékban lesz majd hip-hop, elektropop és más modern irányzatok, és ráadásként idén a klasszikus zene is belefér. December 6-án a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem fúvós és dobos növendékei szolgáltatják a zenei aláfestést az MQ különböző részein.

IMG-20171110-WA0023_resized

IMG-20171110-WA0026_resized

A programajánlatban egy újfajta sport is szerepel. November 16-tól csütörtökönként 16-20 óra között az újdonságok iránt fogékony érdeklődők kipróbálhatják az úgynevezett mikro-extrémbowlingot, ami vegyíti a bowlingot, a biliárdot és a golfot. (További részelteket nem tudok. )

IMG-20171110-WA0037_resized

Azoknak, akik nem látták a tavalyi dizájnt, íme, ez így funkcionált.

img_3792

De szerepel még a programajánlatban miniautós akadálypálya, esténként változó fényjáték, december elején hatalmas kirakodó és divat show, ahol a dizájn szerelmesei különleges kreációk között válogathatnak, ajándékokat vásárolhatnak. Egy szó, mint száz, érdemes követni az MQ téli programajánlatát.

Jó szórakozást!

Fotó:saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt