Átjárók – Bécs romantikus, rejtett világa

Itt megyek be, ott jövök ki és egy egészen más helyen kötök ki.  Érdemes a kapuk mögé bekukkantani. Jobbra, balra tekeregni, eldugott helyekre belesni. Csak az 1. kerületben 144 átjárós ház van. Kis falvak ezek a nagyvárosban.

Nem is gondolnánk, hogy egy átjáró mennyi meglepetést rejteget. Udvarok, éttermek, játszóterek, emléktáblák bújnak meg az eldugott helyeken. És ennek most te is részese lehetsz, ha a bécsi fekete által szervezett sétára jelentkezel. Hogy a postás miként találja meg a címzettet, az komoly fejtörést okoz a civileknek. Van olyan átjárós ház, udvar az 1. kerületben, melyet 14 hivatalos címen jegyeznek. Minden elismerésem a kézbesítőknek.

img_7624

Bekukkantani a kapualjakba, rácsodálkozni a kívülről, az utcáról nem látható világra, barangolni, bolyongani, egyik utcáról bemenni és egy egészen másikon kijutni, miközben feltárul Bécs alig látott arca, megelevenedik a múltja, igazán izgalmas túra.

img_7702_2

Persze kell hozzá helyismeret, hogy tudjuk, melyik irányba induljunk, és ne tévedjünk el. Ha érdekelnek az átjárók, a romantikus, zölddel befuttatott, valóban izgalmas helyek, melyeket még a bécsiek közül is kevesen ismernek, jelentkezz a bécsi fekete sétájára, melyet ezúttal Katalin vezet.

Időpont: 2017. május 20. 14.00 óra

Találkozóhely: 1. kerület, a Stephansdommal szemben, a Jasomirgoff Strasse sarkán

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2017. május 18-ig, 12 óráig (a séta 5 főtől indul, ha elmarad, levélben küldünk értesítést)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt