Bécs Ibizája – a Copabeach

Menő bárok, homokos part, latin zene, tengerparti fíling, kell ennél több? És mindehhez még Bécsből sem kell kimozdulnod!

Nem kell a tengert átszelni, másik földrészre utazni, Bécsben is lehet homokos vízparton, pálmafák tövében fürdeni és napozni. A bécsiek házistrandja, a CopaBeach pár év alatt megújult és teljes pompájában vár minden látogatót. Az átépítés, a szépítgetés közel 3 évig tartott.

 

Most, hogy nehézségekbe ütközik az utazás, jó, hogy a császárvárosba varázsolták Brazíliát, és noha ez nem a Copacabana, Rio de Janeiro leghíresebb homokos strandja, azért a tengerparti fílinget ez is visszaadja. Bécs mediterrán szabadstrandja, az egykori Copa Cagrana ma CopaBeach néven fut. Olyan hely, ahol napágyhoz is ingyen jutsz.

A szabadstrand nem sokat változott, maradt ott, ahol volt: a 22. kerületben, a Duna-szigettel átellenben, a DC Tower tövében. Mögötte az ENSZ-város épületei, emeletes lakóházak magasodnak, érzékeltetve a város közelségét, festői látképet nyújtanak. Az U1-es metró éppen itt tesz le, Donauinsel (Duna-sziget) az állomás neve. A földalatti a Stephansdomtól röpke 10 perc alatt ér ide.

Az Új-Duna partján napfény, koktélok, mediterrán ételek, görög étterem, aranyhomok, karibi hangulat fogad. Az átépítéseket követően új gasztronómiai lelemények jelentek meg: a lokál-konténerek. Bennük pop-up bárok üzemelnek, homokos teraszok veszik körbe őket, napernyők vetnek árnyékot a nyugágyakra, pálmafák, forró latin zene, jeges koktélok tömkelege varázsolja ide a karibi hangulatot.

A régről ismert Krokodü ismét megnyitott, átvészelte a pandémiával sújtott időszakot, de vannak távolabb is konténerek, odafent nem olyan zajos a terep. A parton viszont nagy az élet, két bárban is kiszolgálnak, hűsítő italokat, koktélokat ajánlanak.

Újranyitott a nagy kedvenc, a görög Rembetiko is, idén kék helyett piros napernyőkkel csalogatva a vendégeket. A konyhájuk viszont változatlanul remek.

A homokos fövenyről az Új-Dunába ugranak többen fejest, élvezik a hűsítő vizet. A többség a napfény melegét élvezi, ki napágyon, ki homokban hempereg. Hétköznap késő délután van, lassan szállingóznak az emberek, estére telnek majd meg a szórakozóhelyek. Hétvégén szinte mozdulni is alig lehet, ha nagy a meleg.

A túlsó oldalra a Ponte Cagrana pontonhíd vezet, ez már a Duna-sziget, amelynek a túlsó partján a Duna „csörgedez”. Egy fehér világító torony jelzi, errefelé hajók közlekednek. A mobil hidat, mely az Új-Dunán ível át, télen felnyitják, nem használják. A hideg évszakban nincs átjárás. Szezonban viszont az egyik kedvenc fotótéma. Jó szelfiket lőhetünk róla.

A túloldal, a Sunken City, tele jobbnál jobb bárokkal, éttermekkel, vízipipás helyekkel. A Sansigardent és a Sansibart a fiatalok kapták fel.

A Taverne Sokrates, a faszénen készülő grillezett ételek specialistája, régi motoros a szigeten. Túlélte a válságot sokunk örömére, és teljes erőbedobással készül a hétvégére. A Café Del Sol sem hagyta a vendégeit cserben. Jó szokásához híven, este 6 és 8 között Happy Hourt vezetett be.

A nap fénypontja akár a csónakbérlés is lehet, kipróbálni mindenképpen érdemes, hiszen klassz a Dunán ringatózni egyet.

Fotó: ©becsifekete.hu

Ha tetszett a poszt, csatlakozz ITT a Facebook csoportunkhoz!