Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. november 3. hetében – nyitnak a karácsonyi vásárok

Tíz kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

After work party

Időpont: november 19.  18.00-02.00

Helyszín: 3. kerület.  Marxergasse 17.

Itt kieresztheted a fáradt gőzt a heti hajtás után. A zenéről DJ-k gondoskodnak, a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek slágerei adják meg az alaphangulatot. Csak óvatosan! Részletekről ITT tájékozódhatsz.

KlezMore Fesztivál

Időpont: november 6-21. között

Helyszín: program szerint

A több helyszínen megrendezésre kerülő zenei fesztivál programjai között számos program ingyenes, ahol azonban adakozást várnak és fogadnak el. Részletek ITT.

Wien Modern – Zenei fesztivál 

Időpont: november 30-ig

Helyszín: program szerint

A Wien Modern egy modern zenei fesztivál, amelyet Claudio Abbado alapított 1988-ban, a bécsi hagyományos zenei élet újjáélesztése céljából. Tizenhat helyszín, több mint ötven program. Csak bírjuk a tempót. Részletek ITT.

Voice Mania

Időpont: november 5-28. között

Helyszín: program szerint

Verona helyett Bécsben, a belváros erkélyein és a templomok karzatain adnak szerenádot, immár 23. alkalommal, a nemzetközi kórusfesztivál résztvevői, hogy kedvet csináljanak az egy hónapig tartó rendezvénysorozathoz. Bővebben ITT.

Nyitnak a karácsonyi vásárok

Időpont: különböző

Helyszín: különböző

Bár még csak november, de a hangulat izzik és forr, nyitnak a vásárok és jön a forralt bor! November 18-án (az egyik leghangulatosabb a Blumengärten Hirschstettenben) november 19-én (Karlsplatz, Belvedere) 20-án (Freyung, Schloss Schönbrunn) több hagyományosan a bécsi vásár is megnyílik.

Európai Színházi Éjszaka

Időpont: november 20.

Helyszín: program szerint

2008 óta minden év november 3. szombatján rendezik meg ezt a kulturális eseményt, idén a pandémia ellenére is. A projektet Horvátország indította útjára, és mára számos európai ország színháza csatlakozott hozzá. Ausztriában 100 színház és kulturális szervezet szervez ez alkalomból programot országszerte. Az eseményről bővebben ITT tájékozódhatsz.

Klasszikus zene a Peterskirchében

Időpont: november 21-én, 11.15.óra
Helyszín: 1. kerület, Petersplatz

A vasárnap déli mise keretében Mozart „Loretomesse”, KV 275.műve csendül fel.

Bolhapiac

Időpont: november 20-21-én, 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Karlsplatz 5.

A Künstlerhausban könyv és grafika bolhapiacot rendeznek. Minden, ami művészet kapható lesz: grafikák, akvarellek, és szebbnél szebb könyvek. Részletek ITT.

Séta és vezetés Ottakring zsidók lakta helyeire

Időpont: november 21-én, 10.45

Helyszín: 17. kerület, Sankt-Bartholomäus-Platz 3. Kalvarienbergkirche

1934-ben 7.100 zsidó lakta a kerületet, akiknek az élete szorosan összefonódott lakóterükkel. A sétát a „Jüdisches Ottakring und Hernals “című könyv szerzői vezetik. Bővebben erről ITT.

Advent a Duna-torony árnyékában

Időpont: november 19-21. között, 11.00-19.00-ig

Helyszín: 22. kerület, Donauturmplatz 1.

Kedves kis vásárral kedveskednek a Duna-torony mellett a szervezők. Eszkluzív ajándékokkal, kézműves termékekkel, finom ételekkel, italokkal és gyerekprogrammal várják a látogatókat. Részletek ITT.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét az aktuális Covid szabályok betartására!

Jó szórakozást, kellemes hétvégét, és vigyázzon mindenki magára!

Fotó: saját/weboldalak

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT