Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. október 4. hetében

Nyolc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Pénzmúzeum

Időpont: október 22. 9.00-13.00 óra között

Helyszín: 9. kerület, Otto-Wagner-Platz 3.

Az Osztrák Nemzeti Bank Pénzmúzeumának kiállítása a pénz körül forog. Akit érdekel a numizmatika, az aranytömbök világa, azok élvezni fogják a tárlatot. Részletek ITT.

Klasszikus zene

Időpont: október 22. 19.30. óra

Helyszín: 1. kerület, Wipplingerstraße 20.

Négy zenész (Rebecca Riedl, Helga Schrödl, Hannes Riedl és Ana Szilágyi), négy hangszer: fagott, oboa, trombita, zongora. Velük és ezeken csendül fel Karlheinz Schrödl, Wolfram Wagner, Bernhard Eder és Ana Szilágyi zenés darabja az ÖSTIG Roter Salonjában.

Bolhapiac

Időpont: október 23. 9.00-13.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Maria-Jacobi-Gasse 50.

A Marxhalle melletti parkolóban szervezik a gyermek és női bolhapiacot a hétvégén. Hasznos dolgok másodkézből. Bővebben ITT.

Tökfesztivál

Időpont: október 23-24. és 26. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: Am Himmel (19. kerület, Himmelstraße /Höhenstraße sarok)

Az Am Himmelen minden évben október utolsó hétvégéjén tökfesztivált rendeznek. A hagyománnyá érett esemény idén is folytatódik. Az érdeklődők mindent megtudhatnak a tökről, a tökfaragásról, sőt tökből készült ételeket is kóstolhatnak. Íme a részletek! Olvassátok el figyelmesen!

Egyházi zene

Időpont: program szerint

Helyszín: program szerint

Az egyházi zene kedvelői szinte minden hétvégére találnak zenés misét a városban. Ezen a vasárnapon Mozart két miséje közül választhatnak, az Augustinerkirche és a Jesuitenkirche programjából. Mozartot hallgatni mindig csodás élmény, ajánlom a komolyzene kedvelőinek. Bővebben ITT.

Fényjáték

Időpont: 10.21. és 10.28. között, hétköznap 19.00-20.00-21.00 óra, szombaton 18.00-tól 21.00-ig minden egész órában

Helyszín: Múzeumi Negyed

Hangok és fények különös világával bűvöli el az arra látogató nézőket a Múzeumi Negyed. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő MQ újabb meglepetéssel szolgál: 360 fokos szögben varázsol fényinstallációt a bejárati épületre. A zenével párosított előadás „re:flexion“ névre hallgat. A fényjáték a sötétedés beálltával veszi kezdetét. Szeretitek az ilyen szemfényvesztő projekteket? (Fotó: © Lumine Projections)

Nyitott ajtók – múzeumok

Időpont: október 26., program szerint

Helyszín: program szerint

Az osztrák nemzeti ünnep alkalmából több múzeum, hivatal ingyen látogatható, és több szabadtéri programot is szerveznek. A kultúra iránt érdeklődők sok érdekes program közül csemegézhetnek. A részletekről ITT tájékozódhatsz.

Viennale

Időpont: október 21-31. között

Helyszín: program szerint

Bár az október 31-ig tartó Viennale (Bécsi Nemzetközi Filmfesztivál) vetítései nem ingyenesek, mégis szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hiszen a filmek seregszemléje kiemelt program Bécsben. Bővebben ITT.

Figyelem! Az aktuális Covid-szabályok betartására felhívom a figyelmeteket!

Fotó: saját/weboldalak/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT