Minden idők leghosszabb Duna-sziget Fesztiválja Bécsben

Kreativitásban nincs hiány, meglesz idén is a bécsi sziget fesztivál.

Vajon a koronavírus bedarálja Európa legnagyobb, ingyenes, szabadtéri fesztiválját? Sokáig ez volt a kérdés, hisz a Duna-sziget Fesztivál 37 éve rengeteg látogatót vonz Bécsbe, senkinek sem fűlött ahhoz a foga, hogy lemondjon az eseményről. Ugyanakkor nem kérdés, a járványügyi rendelkezések megkötik a szervezők kezét, pedig a nyárindító buli nemcsak Ausztria-szerte, de egész Európában is az egyik legvonzóbb rendezvény.

Az első fesztivált egyébként 1983-ban rendezték, akkor fejezték be a Floridsdorfer-híd építését, és azt ünnepelték. A szervezőknek az tűnt fel, hogy a várt 15 ezer vendég helyett, mintegy 150 ezren érkeztek. Azóta kap zöld utat az esemény, melyet 4,5 km hosszan, a Nord- és a Reichsbrücke között rendeznek, idén azonban más keretek közé szorítják a koncerteket. És idén a látogatók száma is jóval kevesebb lesz, mely egyébként rekordot döntött az utóbbi években, és már jócskán 3 millió felé emelkedett.

Július elsején, jelentette a városvezetés, beindult a buli, és nem is akármilyen formát gondoltak ki: buszok járják majd a várost. Nem is akármilyenek, hanem emeletesek, a fenti szinten lépnek fel a művészeket. Szóval a leghosszabb szabadtéri fesztivál július 1-én már meg is nyitotta jelképes kapuit, és a fanokat boldogítja majd egészen szeptember 20-ig. Bécs mind a 23 kerületébe jut bőven koncert és fellépés, természetesen favorizálják a hazai zenekarok jelenlétét.

A 80 napig tartó eseménysorozaton 250 koncertet terveznek, amihez 100 különleges műsort is szerveznek. Kapcsolódik hozzá többi között gyerekprogram, felolvasó est. Valamennyi generáció talál majd magának érdekes programot, ígérik a beharangozók. A színpad maga az emeletes busz lesz, mely parkokban, utcákon, tereken bukkan majd fel.

Hogy ne gyűljön össze nagy tömeg, a fellépés időpontját és helyszínét nem sokkal az esemény előtt hirdetik meg, a fanok megértését kérve.

A leghosszabb fesztivál záróeseményére stílszerűen és a hagyományoknak megfelelően a szigeten kerül sor, a három nagy koncertre maximum 1250 embert engednek be.

Részletekről ITT. olvashatsz bővebben.

Fotó: ©donauinselfest.at

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt