Hat hely, ahonnan remek kilátás nyílik a városra

Mágnesként vonzza az embert a panoráma, hogy a várost madártávlatból nézze és rácsodálkozzon az épületek tetejére. Hogy lássa a lentről láthatatlant. A város arcát, melyet csak a madár lát. Az épületek tetejét, elrendezését. És hogy érezze, minek mi a mérete és ebben hol az ember helye. Hét helyszín, hét kilátás, a hét minden napjára egy. 

DC Tower 1

dsc03647.jpg

A speciális gyorslift, átszállással visz fel 207 méter magasra és jutunk fel Bécs legimpozánsabb toronyházának legfelső, panoráma szintjére. A kilátás gyönyörű, alattunk a Duna, a Duna-sziget, előttünk az egész város. 

Magasság: 207 méter

unnamed_6jomeret.jpg

Megközelítés és nyitva tartás: U1-es metró, Kaisermühlen, Vienna International Centre állomás.

Az Igazság Palota kantinja

img_3174.jpg

A Legfelső Bíróság székhelye. A bejutás nem egyszerű, szigorú biztonsági átvilágítással terhelt. A palota tetőteraszán található kantinból csodálatos a rálátás a parlamentre, a Városházára és a Hősök terére. 

Magasság: 40 méter

img_3205.jpg

Megközelítés és nyitva tartás:  1.kerület, Schmerlingplatz 10-11.  U2-es metró, Rathaus – Volkstheater állomások között, a parlament mellett.

Sofitel Vienna Stephansdom Hotel – Le Loft étterem, kávézó

img_3313.jpg

A Sofitel 18. emeletén lévő étterem igen puccos és az árai sem hétköznapiak, a panorámája sem különben. Egyszerűen pazar. Lenyűgöző élmény fentről szemlélni a nevezetességeket. Alig akad olyan, amit innen ne látnánk.   

Magasság: 75 méter

img_3321.jpg

img_3328.jpg

img_3331.jpg

Megközelítés és nyitva tartás: U1, U4 metró, Schwedenplatz megálló, 2. kerület, Praterstrasse 1.

Dunauturm – Duna-torony

img_3358.jpg

Csupán 35 másodperc és a 150 méter magasban lévő kávézóban, étteremben vagyunk. Jó karban lévők gyalog is bevállalhatják. Kivételesen szép innen a kilátás, napsütéses, jó időben Magyarországig ellátni.  

Magasság: 150 méter

img_3148.jpg

Megközelítés és nyitva tartás: 22. kerület, Donauturmstrasse 4 , U1-es metró, Alte Donau megálló, 20A busszal az Arbeiterstrandbad megállóig, onnan 10 perces séta.

Bécsi Központi Könyvtár

img_3310.jpg

A metróból kijőve szinte beleütközünk a könyvtár épületébe. A mellette lévő 104 lépcsőfokot érdemes megmászni. Fent a teraszról, melyen tavasztól őszig kávézó is üzemel, a forgalmas utca fölött a szem egészen a város déli széléig kifut.    

Magasság: 20 méter

img_3305.jpg

Megközelítés és nyitva tartás: 6-os metró, Burggasse- Stadthalle megálló, nonstop

Az óriáskerék

img_3233.jpg

A Práter nevezetessége, Bécs egyik jelképe az óriáskerék, vagy másként nevezve, „panorámakerék”. Forgási sebessége 0,75 méter másodpercenként. Jócskán van idő körbenézni és fényképezni. Megtehetjük bármikor. 15 kocsi forog körbe, és ha megéhezünk sem kell kétségbeesnünk. Rendelhetünk vacsorát, gyertyafényeset, a luxus vagonban és másfél órát foroghatunk.

Magasság: 64 méter

img-20141104-wa0002.jpg

Megközelítés és nyitva tartás: U1, U2 metró, Praterstern megálló.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt