Világkörüli utazás, amúgy bécsiesen – 3. rész

Bécsben az egész világ a lábunk előtt hever. Ha nem hiszed, akkor gyere velem, hogy megőrizd szellemi fittséged és világot is láss egyben!

Utazni jó, ez ősrégi passzió. Megismerni más népek kultúráját, építészetét, művészetét, szokásait, étkeit gazdagabbá és bölcsebbé tesz. De mit tegyünk, ha a járvány miatt korlátozott a lehetőségünk? Bécs erre is talált megoldást, még 8 napra sincs szükségünk, hogy a Földet körbeutazzuk, a császárvárosban 1 nap alatt akár 10 ország szokásaiba, hangulatába, művészetébe, konyhájába beleszagolhatunk.

10 országot már megcsodáltunk, és egyetem ég ráadásként is találtunk, de aki szemfüles és jól ismeri Bécset, talál itt még több érdekességet. Itt van mindjárt Brazília, mely nem kis elánnal tört be a császárvárosba.

Nem kell a tengert átszelni, másik földrészre utazni, itt is lehet homokos vízparton, pálmafák tövében napozni. Hétköznap reggel a kutya se zavar, üresen állnak az egyébként ingyenes napágyak, hétvégén viszont sokan vannak, aki fürge, csak annak jut fekvőhely egész napra.

Ha nem is Brazília, és nem a Copacabana, Rio de Janeiro leghíresebb homokos strandja, de azért a tengerparti fílinget ez is visszaadja. Nyár, napfény, koktélok, mediterrán ételek, görög éttermek, aranyhomok, ha nem is sok, ennyi kellék nem csoda hogy karibi hangulatot idéz az Új-Duna partjára.

Bécsben járunk, mégpedig a 22. kerületben, a Duna-szigettel átellenben. A mediterrán szabadstrandot a riói után keresztelték el szabadon, a Copa Cagrana azonban a kerület Kagran városrészére is utal. De ez már a múlt, ha útnak indulunk a  Copa Beach-re kattintsunk!

A távolban, ha jó az idő, Bécs hegyei csúcsosodnak, a Kahlenberg (antennával a tetején) és a Leopoldsberg (a templomos), balra pedig a Millenniumi torony magas épülete lóg a képbe.

Innen, a homokos fövenyről az Új-Dunába ugranak fejest az emberek, a túlsó oldalon, ahová a Ponte Cagrana pontonhíd vezet, pedig már ott a sziget. Annak a túlsó partján pedig a Duna „csörgedez”. Távolban egy fehér világító torony jelez, csalogatja ide az embereket.

A homokos strand építése már 3 éve kezdetét vette, idén a város újabb részekkel bővítette. Még több zöld, még több fa, és hűsölésre alkalmas tusoló került a partra. Több mint 5000 négyzetméterrel nőtt a terület, ahol napozni, strandolni lehet.

Sportolási lehetőséget is kínálnak. A SUP (stand up paddling) változatlanul megy, de akinek ez nem jön be, az vízibiciklit és hajót is bérelhet.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt