5 hely, ahol zöldben pihenhetsz, ha elfáradtál a városnézésben

Bécs zöld város. Tele parkokkal, kertekkel, melyek az itt élők kényelmét szolgálják. Ki is használják, hogy a természet a város szerves része.  Élvezzük mi is, ahol csak lehet. Mutatom, merre. 

Ahogy jobbra fordul az idő, máris ellepik a parkokat a bécsiek, imádják, hogy a város határain belül élvezhetik a természetet. Ki is használnak minden helyet, ahol árnyékot lelnek. Sok helyre nyugágyakat is kitesznek, ha mégsem találunk ilyet, vigyünk magunkkal egy kis plédet. Keleti kényelem nyugaton, lássuk, milyen mindez Bécsben. Jobbnál jobb helyek, nem is tudom, melyiket szeressem. Maradjunk a Ringen.

IMG_5990

A Burggarten

Nagyon hangulatos hely. A modern világ és a történelem adott itt találkozót egymásnak. Mindig tele turistákkal és helyiekkel. Mozart és Ferenc József társaságában heverészni nem is olyan rossz, pláne, ha a fű ilyen szép zöld. Padok, ahol napfürdőznek, nagy rét, ahol leheverednek, senkitől és semmitől nem zavartatják magukat az emberek. Bár érhetik őket meglepetések, például amikor hirtelen és váratlanul elindul az öntözőrendszer.

IMG_2245

IMG_2244

A Volksgarten

Igazi oázis ez a nagyra nőtt kert, amit sokan sajátjukként szeretnek. Kedvtelve élvezhetjük a panorámát, Sisi társaságát, és ha virítanak, a rózsák bódító illatát. Az idősek a padokon ülnek, csendesen szemlélve a történéseket, a fiatalok a füves területet részesítik előnyben. És ami nagy előnye, kerülni sem kell érte.

IMG_8218

IMG_8180

IMG_8157

Sigmund-Freud-Park, a Votivekirche előtt

Csodás atmoszféra, nyugágyak a parkban. A Votivekirche nyugalmat sugárzó, magasba ívelő tornya vet árnyékot a kikapcsolódókra. Mindez a város közepén, a metrótól karnyújtásnyira. Ha a nagy mászkálásba elfáradunk, itt kényelmesen megpihenhetünk, olvasgathatunk, nézelődhetünk, vagy az aluljáróban vásárolt szendvicsünket is megehetjük. A hatalmas fák alatt padok is várnak, ha nem jutna nyugágy az arra járóknak.

IMG_2710

IMG_8301

Bécs Egyetem

Kevesen tudják, de az egyetem árkádokkal körülvett, itt-ott árnyas parkját a betérő idegenek is bátran használhatják. Nyugágyakon heverészhetnek, a büfében kávét rendelhetnek, az ódon környezetben a város zaját kizárva pihenhetnek, cseverészhetnek, vagy éppen visszamenve az időben, ifjúságukra emlékezhetnek.

IMG_0839

IMG_0847

A Stadtpark

A nagy kedvenc. Ahogy kisüt a nap, a bécsiek csapatostul kitelepülnek. Központi fekvése, árnyékot adó hatalmas fái, romantikus sétányai, tava és sok egyéb látnivalója sokak számára vonzó. Hely akad bőven. Bárhová leheveredhetünk, senki nem teszi szóvá, hisz a park azért van, hogy használják. Sokan kijárnak ide, hogy itt fogyasszák ebédjüket, vagy egy frissítő kávét igyanak, vagy, hogy kacsákat etessenek, bár ez utóbbit nem szabad.

IMG_5993

IMG_5967

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt