Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. november 1. hetében

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier)

Időpont: november 4. 16.00 órától

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Nyílik az első téli bulihely a városban. Új dizájnt kap a Múzeumi Negyed udvara, Téli kertnek öltöztetik be. Ez már az advent előszele. Bár az idő még meleg, a forró puncsok a kínálatban már szerepelnek. A megnyitón a hangszórókból szól majd a menő zene, többek között az osztrák DJ-k mixe. Bővebben ITT.

Lottó-nap a Szépművészeti Múzeumban

Időpont: november 5. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Maria-Theresien-Platz

Adj esélyt a szerencsének, de egy lottó vételével mindenképpen nyerhetsz, ha mást nem egy belépőjegyet a Szépművészeti Múzeum aktuális kiállítására, és Tiziáno képeiben is gyönyörködhetsz. Részletek ITT.

Balkon-koncertek

Időpont: november 5. 14.00-17.00 óra között

Helyszín: program szerint a belvárosban

Verona helyett Bécsben, a belváros erkélyein és a templomok karzatain adnak szerenádot, immár 23. alkalommal, a nemzetközi kórusfesztivál résztvevői, hogy kedvet csináljanak az egy hónapig tartó rendezvénysorozathoz. Bővebben ITT és ITT.

Futóedzés nőknek

Időpont: program szerint

Helyszín: program szerint

Ne fuss, és ne nordizz egyedül! Trénerrel különböző erősségű futó- és Nordic Walking csoportokhoz csatlakozhatsz a város különböző helyszínein. Részletek ITT.

Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben)

Időpont: november 6.  9.30 órától

Helyszín: 2. kerület, Palais Augarten

A hagyományos “Nyitott ajtó” program keretében bepillantást nyerhetünk az Augarten palotában székelő Bécsi Fiúkórus hétköznapjaiba, majd 16.45-kor ingyenes koncerten vehetünk részt a palota melletti MUTh-ban. Részletek ITT.

Bécs Múzeum

Időpont: november 7. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Schulhof 2.

A hónap első vasárnapján a Karlsplatzon található múzeum, illetve a hozzátartozó múzeumok, gyűjtemények ingyen látogathatók. November első hétvégéjére az Óramúzeumot ajánlom. Aktualitását az óraátállítás is adja. Részletek ITT.

Egyházi zene

Időpont: november 7.  10.30 – 11.30 óra között

Helyszín:1. kerület, Dr.-Ignaz-Seipel-Platz 1.

November első vasárnapján a Jesuitenkirche zenés miséjét (Franz Schubert: Messe B-Dur) ajánlom. Bővebben ITT.

Hétvégi séta

Időpont: november 6. vagy  7. 10.00 – -16.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Mechelgasse/Praetoriusgasse

Bambuszligetbe bepillantani, magunkat Ázsiában érezni, hat kontinens ritkaságait megcsodálni, mamutfenyőkben, 200 éves matuzsálemekben gyönyörködni Bécs szívében, magával ragadó élmény.  A Belvedere mellett található Botanikus kert üdítő hétvégi sétahely.  Bővebben ITT.

Filmklub

Időpont: november 8.  19.00 óra

Helyszín: Collegium Hungaricum, 2. kerület, Hollandstraße 4.

A többi között az HBO Terápia című sorozatának egyik rendezőjeként is ismert Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje „A Remélem legközelebb sikerül meghalnod” magyar nyelven, angol felirattal szerepel a programban. Az első magyar tini thriller vetítését követően beszélgetés lesz a rendezővel. A rendezvényre kötelező az előzetes, vezetéknév, keresztnév, telefonszám megadásával történő bejelentkezés ezen az e-mail címen: anmeldung@collegiumhungaricum.at (A 2,5G-szabály betartása -belépés csak alacsony fertőzésveszélyről szóló igazolással: oltott, tesztelt, gyógyult személyek-, valamint maszkviselés van érvényben.)

Fotó: saját/weboldal/netflix.hu

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT