Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. június 2. hetében

10 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Lottónap a MuseumsQuartierben

Időpont: június 10. péntek, 10.00 – 18.00

Helyszín: MQ- Múzeumi Negyed

Adj esélyt a szerencsének, egy lottó vételével garantáltan nyerhetsz, ha mást múzeumi belépőjegyet. Az lottószelvényeket a főbejáratnál található MQ Pointnál lehet beváltani a Kunsthalle Wienbe, a Leopold Múzeumba és a MUMOK-ba szóló belépőre. Bővebben ITT.

Templomok hosszú éjszkája

Időpont: június 10. éjszakája

Helyszín: program szerint

Egy rendkívüli, meglepetésekkel teli program, amikor a templomok megnyitják titkos ajtóikat, és beengedik a kíváncsi városlakókat az egyébként nem, vagy ritkán látogatható kriptákba, paplakokba. Részletek ITT.

Bolhapiac gyerekeknek és nőknek

Időpont: június 11. 9.00-13.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Karl Farkas Gasse 2.

Hatalmas baba- és gyermek bolhapiac gyermekruhákkal, játékokkal, gyermekkönyvekkel, babafelszerelésekkel és sok egyébbel várja a látogatókat. De az anyukák sem távoznak üres kézzel, ők is találnak maguknak ruhákat, cipőket, táskákat, ékszereket és egyéb csecsebecséket. Bővebben ITT.

WAMP dizájnvásár

Időpont: június 11. 11.00-19.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz

Már hazajár a WAMP Bécsbe. Az elmúlt évek sikerét követően idén is a császárvárosba települ a nemzetközi hírnévre szert tett Designmarkt, a kézműves termékek, divatos ruhák, ékszerek, belsőépítészeti tárgyak bemutatója és vására. Több mint 150 dizájner vár a Múzeumi Negyed előtti téren a látogatókra. Részletek ITT.

Szivárványparádé

Időpont: június 11. 13.00 órától

Helyszín: Ringstraße

Az idei Vienna Pride mottója: „Büszkeség a gyűlölet ellen – szeretet helyett háborút!” A rendezvénysorozat csúcspontja az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Szivárványparádé, szivárványos felvonulás, amelyre mintegy 250 ezer résztvevőt várnak. Részletek ITT.

Buli családosoknak

Időpont: június 11. 13.00-19.00

Helyszín: Práter, Kaiserwiese

A Bécsi Szamaritánus Egyesület várja a családokat egy programdús hétvégére. Az elsősegélynyújtási bemutatók, mentőkutyás csapatok, arcfestés, Bernhard Fibich gyermekdalénekes és Poppo bohóc mellett a The Carpats és zenekara szolgáltatja a zenei aláfestést. A bevétel teljes egészében az Ukrajnai Segélyszervezetet támogatja. A belépés ingyenes. Bővebben ITT.

Fesztiválmegnyitó

Időpont: június 11. 18.00-23.00 óra között

Helyszín: 16. kerület, Grundsteingasse

A június 11-25. között megrendezésre kerülő fesztiválon, a „Grundstein” művészeti projekt keretében művészek által szervezett kiállítások sorozata lesz látható a Grundsteingasse mentén található kiállítóterekben. Animáció, installáció, festészet, hang, szobrászat, design, vetítés, performansz, fotográfia, film/video és irodalmi est várja a látogatókat. Bővebben ITT.

Élményfesztivál – „OÖ Sommerfrische”

Időpont: június 11-12.

Helyszín: Kursalon Wien – Stadtpark

Felső-Ausztria, ahol legjobb a nyár. Ezzel a mottóval várja a látogatókat az „OÖ Sommerfrische” elnevezésű kétnapos fesztivál, ahol bemutatják a tartomány kulináris finomságait, rejtett természeti kincseit. Egy fesztivál, amely minden érzékszervre hat, ahol Felső-Ausztria a legszebb, legízletesebb és legjobb oldaláról mutatkozik be. Bővebben ITT.

MQ Nyári Fesztivál

Időpont: június 12. 12.00-21.00 óra között

Helyszín: MQ Areal

Koncertekkel és az egész családnak szóló kulturális programokkal ünnepli az MQ a nyarat. Izgalmas programokkal várják a látogatókat: lesz tárlatvezetés, betekintés a színfalak mögé, minigolf és boules verseny, művészeti workshop gyerekeknek, valamint 17 és 19 óra között ingyenes belépés az Architekturzentrum Wien, a Kunsthalle Wien, a Leopold Múzeum és a MUMOK aktuális kiállításaira. Egon Schiele születésnapja alkalmából a Leopold Múzeumban ingyenes tárlatvezetést is tartanak. Az estet Sigrid Horn, Ernst Molden és Maria Petrova zenés estje zárja. Bővebben ITT.

Dzsesszkoncert

Időpont: június 12. 13.00-16.00 óra között

Helyszín: 19. kerület, Döbling, Am Kahlenberg, Am Kahlenberg 38.

A Wiener Jazz & Genusstage a bécsi kerületek jazzfesztiválja, amely idén ünnepli 10. évfordulóját. Ennek jegyében Michaela RABITSCH & Robert PAWLIK Quartet lép fel és ad koncertet Döblingben.

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT