Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. április 3. hetében

Tíz kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Nyílt nap a Kempelenparkban

Helyszín: 10. kerület, Bécs, Kempelenpark, Quellenstraße/Ecke Kempelengasse,

Időpont: április 22. 12.00-22.00 óra között

Egykor a Siemens irodái foglalták el a 30 ezer négyzetméteres teret, ma kreatív és innovatív művészek vették birtokba az épületet. 20 stúdióban, 40 alkotómunkájába pillanthatunk ezúttal be. Olyanokéba, mint például a Herd élelmiszeripari vállalkozók konyhája, hol alternatív ételmegoldásokat kínálnak, vagy a re:use Hubba, ahol a régi építőanyagok felhasználásán dolgoznak.

„Ültess el” – virágvásár

Helyszín: 15. kerület, Schwendermarkt

Időpont: április 22-én 12.00-19.00 óra, 23-án 12.00-17.00 óra között

Két év szünet után ismét megrendezik a Schwendermarkton a virágpiacot. Ezúttal 15 kiállító kínál erkélyládákba növényeket, földdel, magvakkal és barkácsötletekkel egyetembe, mindez programokkal fűszerezve. Mottó: Az egész város a mi kertünk! Részletek ITT!

Q202 stúdiótúra

Helyszín: Bécs, 2. és 20. kerület, részleteke a túratérképen

Időpont: április 23-24. 13.00-20.00 óra között

Van mit felfedezni! Művészek, keramikusok, festők, ékszerészek nyitják meg műtermeiket, és a műhelytitkokba engednek betekintést. Az alkotók 30 helyszínen, a 2. és 20. kerületben várják személyesen a modern művészet iránt érdeklődőket. Túratérkép itt!

Obkirchergasse bolhapiac

Helyszín: 19. kerület, Obkirchergasse -Sonnbergmarkt

Nyitva: április 23. 8.00-18.00 óra között

Itt a tavasz, ideje felfrissíteni a ruhatárunkat. A bolhapiacok mindenütt a világon különös vonzerővel bírnak. Bécsben sincs ez másképp. Idegen emberek kacatjai között turkálni, egy tárgy megérintésével életük részévé válni, adrenalinnövelő, össznépi mulatság. A tavaszi bolhapiac az Obkirchergassén a vintage-rajongó számára kihagyhatatlan élmény. Részletek ITT!

39. Vienna City Marathon

Helyszín: Bécs

Időpont: április 24. start: 9.00 óra

Látványos megmozdulás, amelynek nézőként, ha nem neveztünk be a versenyre, részesei lehetünk városszerte. A mintegy 120 országból érkező 40 000 futó 42 195 kilométert tesz meg Bécsben. Az esemény mottója: futás a békéért! Részletek ITT!

Gyereknap a Mozartházban

Helyszín: 1. kerület, Domgasse 5.

Időpont: április 24-én, vasárnap 10.00-18.00 óra között

A bécsi Mozarthaus gyereknapot rendez, nagyszerű programokkal várja a nagyokat és a kicsiket! Mozart nemcsak Salzburgban, hanem Bécsben is dolgozott, sőt, a legtermékenyebb éveit a császárvárosban töltötte. A bécsi Mozarthausban a látogatók felfedezhetik a zseniális zenész egyetlen fennmaradt bécsi lakását, ahol több zenét komponált, mint bárhol máshol. Bővebben ITT!

WAMP dizájnvásár

Időpont: április 23, szombat, 11.00-19.00

Helyszín: 7.kerület, Museumspltaz

Már hazajár a WAMP Bécsbe. A 2006-ban alapított, kezdetben csak Budapesten működő WAMP mára a tervezők, kreatívok nemzetközi találkozóhelyévé nőtte ki magát. A hírnévre szert tett Designmarkt a kézműves termékek, divatos ruhák, ékszerek, belsőépítészeti tárgyak bemutatója és vására, a fenntarthatóság jegyében. Bővebben ITT!

Művészeti és régiségvásár

Helyszín: Alsó-Ausztria, Schloss Laxenburg, Schossplatz 1.

Időpont: április 23. és május 1. között, 11.00-18.00 óra (A program fizetős, kivételt képez: (ingyenes belépés) április 28-án a nőknek, április 29-én a férfi látogatóknak, továbbá a diákoknak (27 éves korig, igazolvány szükséges), kísérővel érkező gyerekeknek, és 18 éves korig a fiataloknak, valamint a NÖ Card/Alsó-Ausztria kártyával rendelkezők részére)

74. alkalommal rendezik meg az alsó-ausztriai művészeti és régiségvásárt, amely nagy népszerűségnek örvend. Sikerét minden bizonnyal annak is köszönheti, itt valóban régiségeket adnak-vesznek, ugyanakkor az utóbbi években a kínálatot kortárs művészek alkotásaival, 20. és 21. századi festményekkel, szobrokkal egészítették, bővítették ki.

Koncert

Helyszín: 18. kerület, Hasenauerstraße Türkenschanzpark

Időpont: április 24., vasárnap, 14.00 óra

A 2. Währinger Jazzfrühling legalább 19 dzsessznappal indítja az idei koncertsorozatot, a Türkenschanzpark pedig swingelő szabadtéri dzsesszklubbá változik. A jazz kedvelőinek igazi csemege szép időben. Jó zene , gyönyörű park. Kellemes vasárnap délutáni kikapcsolódás. Bővebben ITT!

Felolvasóest

Helyszín: Collegium Hungaricum, 2. kerület, Hollandstraße 4.

Időpont: április 27-én, szerdán, 19.00 óra

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsikeresebb költőnője, Szabó T. Anna látogat el Bécsbe, és a Collegium Hungaricum nagytermének színpadán legújabb, Szabadulógyakorlat című kötetéből olvas fel.

Figyelem! A rendezvényen való részvétel előzetes, vezetéknév, keresztnév és telefonszám megadásával történő regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket az anmeldung@collegiumhungaricum.at e-mail címre várják!

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT