Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. október 1. hetében

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Karlstag

Időpont: október 1. 11.30-23.00 óra között

Helyszín: 4. kerület Karlsplatz

A negyedik kerületi tér napján különböző szabadtéri koncertek és a téren található épületekben speciális vezetésekkel várják az érdeklődőket. Figyelem! Sok-sok izgalmas épület tartozik ide! Nézzétek a részleteket ITT!

 Vienna Design Week

Időpont: szeptember 24. és október 3. között, program szerint

Helyszín: program szerint

 

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a bécsi Design Week. Az osztrák főváros központjában különféle helyszíneken kínálnak a fiatal dizájnereknek, tervezőknek bemutatkozási lehetőségeket. Beszélgetések, fórumok, bulik egészítik ki az érdekes programokat. Íme a részletek!

Kerekezés a városban

Időpont: október 1. 21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Indulás a Heldenplatzról, idén utolsó alkalommal, mielőtt beáll a hideg, búcsúzóul közösen kerekezünk egyet. Cél a Grüner Berg, egy mintegy 20 km-t jelent, úgy készüljetek. Sportos olvasóimnak javaslom ezt a programot. Részletekről ITT tájékozódhatsz.

Bolhapiac

Időpont: október 2. 9.00-13.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Maria-Jacobi-Gasse 50.

Szombaton a Marxhalle melletti parkolóban gyermek és női bolhapiacot rendeznek.

 

Hundertwasser nyomában

Időpont: október 2-3. program szerint

Helyszín: két helyszínen, program szerint

Íme, egy jó alkalom, hogy Hundertwaser tevékenységével közelebbről megismerkedj!  A 30 éves Kunst Haus Wien a Wien Energie-vel karöltve (50 éves a Müllverbrennungsanlage Spittelau) speciális programok keretében mutatja be Hundertwasser munkásságát. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. ITT a részletekről mindent megtudsz.

Gyerekfesztivál a Muth-ban

Időpont: október 3. 11.00 óra

Helyszín: 2. kerület, Am Augertenspitz 1.

A gyerekeket és felnőtteket különböző színes programokkal várják a Muth-ban. Előzetes regisztráció szükséges. Íme, a részletek!

Bécsi Múzeum

Időpont: október 3.  9.00-18.00 óra között

Helyszín: 13. kerület, Lainzer Tiergarten

A hónap első vasárnapján a Wien Museum, illetve a hozzá tartozó gyűjtemények ingyen látogathatók. Októberre mi mást javasolhatnék, mint a hónap végéig nyitva tartó Hermes-villát a Lainzer Tiergartenben, összekötve egy nagy sétával. Részletek ITT.

Egyházi zene

Időpont: október 3. 11.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Hofburg-Josefsplatz

Ezen a vasárnap délelőtt az Augustinerkirche zenés miséje keretében a templom csodálatos hangzású orgonáján Louis Vierne (1870-1937) műve, a Messe solennelle szólal meg.

Bónusz! Ne hagyd ki! PLUSZ EGY PROGRAM

Múzeumok éjszakája

Időpont: október 2. 18.00-október 3.01.00 óra között

Helyszín: program szerint

Figyelem! Csak 12 év alatti gyerekeknek ingyenes a program. A felnőtteknek 15 euró, a kedvezményes jegy ára pedig 12 euró.  De amennyi múzeumot megnézhetsz és ingyen utazhatsz este fél hattól másnap hajnal fél kettőig, ha jól szervezed az éjszakát, a programot én majdnem „ingyenesnek” is mondanám. Jöjjenek a részletek: ITT.

Kellemes hétvégét, jó szórakozást!

Fotó: saját/weboldalak

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt