Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. június 1. hetében

9 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Vienna Pride

Időpont: június 1. és 12. között

Helyszín: program szerint

A Viena Pride rendezvénysorozat tiszteletére két hétig lengenek szivárványzászlók szerte Bécsben. Partik, kulturális események és számos rendezvény foglal állást a leszbikusok, a melegek, a transzneműek, a biszexuálisok, az interszexuálisok, és még sokan mások jogai mellett. Részletek ITT.

Bécsi fesztivál – Wir sind Wien

Időpont: május 31. – június 23. között

Helyszín: program szerint

Mi vagyunk Bécs a mottója a rendezvénysorozatnak, amelyet a város kerületeiben tartanak. A fesztivál változatos kulturális programot kínál, ingyenes belépéssel. A látogatókat fotókiállítások, tánc- és színházi workshopok, felfedező túrák, széleskörű családi és gyermekprogramok és sok élőzene várja. Bővebben ITT.

Osztrák Rézfúvós Fesztivál Bécsben

Időpont: június 4. 11.00-17.00 óra között

Helyszín: változó

41. alkalommal rendezik meg Bécsben az Osztrák Rézfúvós Zenei Fesztivált. A rendezvény részeként Bécs belvárosában, különböző tereken (Herbert-von-Karajan-Platz, Stephansplatz, Graben, Michaelerplatz és Heldenplatz) osztrák és dél-tiroli fúvószenekarok adnak koncertet. Tájékozódni ITT.

Kunsthalle Wien bolhapiac

Időpont: június 3-4. 11.00 – 19.00 óra között

Helyszín: Museumsplatz 1, 1070 Wien

Lomtalanítás a Kunsthalléban. A Kunsthalle Wien kiüríti üzletét és áruraktárát. A MuseumsQuartierben kétnapos bolhapiacon kisöprik a készletet: plakátokat, katalógusokat, írószereket, pólókat, pulóvereket, táskákat, ragasztószalagokat, jegyzettömböket, bögréket, könyveket, szalagokat, kitűzőket, képeslapokat, magazinokat és még sok minden mást! A bevételt egyébként a „Train of Hope” kezdeményezésre fordítják.

Veganmania – street food fesztivál

Időpont: június 3-6.

Helyszín: Platz vor dem MuseumsQuartier, 1070 Wien

Ausztria legnagyobb vegán street-food fesztiválja, így hirdeti magát Múzeumi Negyed előtti téren megrendezésre kerülő, 4 napon át tartó vegánmánia. Az Osztrák Vegán Társaság több mint 120 standdal, rengeteg információval, ételekkel és DJ-vel várja az érdeklődőket, akiket állati termékektől mentes finomságokkal kényeztetnek, és kínálnak még kozmetikumokat és ruhákat is. Bővebben ITT.

 Kerekezés a városban

Időpont: május 3.  21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon. Ezen a hétvégén is közös kerékpározás a városban. Úticél Floridsdorf. Bővebben ITT.

Bolhapiac

Időpont: június 4. szombaton, 5.30 – 13.00 óra között

Helyszín: 2. kerület, Stadioncenter, Olympiaplatz 2. (Parkdeck 3)

Az egyik legizgalmasabb bolhapiaca Bécsnek, ahol hidegben, melegben, esőben, napsütésben egyaránt élvezet turkálni, válogatni a régiségek és használt termékek között. Bővebben ITT.

Múzeumok

Időpont: június 5.

Helyszín: különböző

A hónap első vasárnapján valamennyi, a Wien Museum kötelékébe tartozó és a város által fenntartott múzeum is ingyenes. Többi között a Linzer Tiergartenben lévő Hermes-villa, Sisi egyik kedvenc kastélya, de érdekes az Óramúzeum, ahol 3000 óra ketyeg egyszerre, a Római Múzeum, az Otto Wagner pavilonok és a nemrég újra nyitott Virgilkapelle a Stephansplatzon. Bővebben ITT.

Science fiction filmek a parkban

Időpont: június 6-11.

Helyszín: 5. kerület, Bruno Kreisky park

Nyári mozi sci-fi filmekkel. Hat estén át ismét tudományos-fantasztikus filmek peregnek majd a vásznon. Mivel az idei év mottója „Mi és a többiek”, az űr tágasságából származó földönkívüli életformák kerülnek a nagy földi vászonra. 2007 óta ez Bécs első és egyetlen sci-fi szabadtéri rendezvénye, amely nagy és hűséges rajongótáborral rendelkezik. Részletek ITT.

 

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT