Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. október 3. hetében

Nyolc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Klasszikus zene a Peterskirchében

Időpont: október 15. 19.30 óra

Helyszín: 1. kerület, Petersplatz

Bécs egyik legszebb barokk templomában idén is folytatódnak az ingyenes orgonakoncertek. Látogass el, ha teheted!

Kulturális fesztivál – téma a halál

Időpont: október 7-17 között

Helyszín: program szerint

A Memento Mori fesztivál a halál témáját járja körbe. A 11 napig tartó kulturális rendezvény 50 eseményre, többi között koncertekre, workshopokra, sétákra és múzeumi vezetésekre várja az érdeklődőket. Bővebben erről ITT.

Kerekezés a városban

Időpont: október 15. 21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon, majd ebben az évben utolsó alkalommal közös kerékpározás a városban. A cél Hütteldorf, és péntek este egy kb. 20 km-es táv megtétele, még a hideg beállta előtt. A sportos olvasóimnak javaslom.

Fotókiállítás

Időpont: október 11- november 13. között, program szerint

Helyszín: 9. kerület, Währinger Straße 59. WUK

A Bécsi Fotógaléria kiállítássorozata 26 éve rendszeresen jelentkezik. Ezúttal Heidu Harsieber fotóművész alkotásait mutatják be. AZ alsó-ausztriai születésű fotográfus szemei mindig megtalálják az oda nem illő dolgokat, pillantása a különcégeken folyamatosan megakad. A halált, a szexualitást, a testiséget, az erotikát számtalan formában dolgozta fel és tárja elénk.

Kirándulás

Időpont: hétvégén 8.00 és 18.00 óra között

Helyszín: 13. kerület, Lainzer Tiergarten

Ezen az októberi hétvégén mi mást javasolhatnék, mint egy nagy sétát a Lainzer Tiergartenben, összekötve egy izgalmas vaddisznólessel. Csak óvatosan!

Pincelátogatás

Időpont: október 22.  14.00 – 20.00 óra között

Helyszín: 19. kerület, Heiligenstädter Straße 39.

Az osztrák pezsgő napján hagyományosan ingyen látogatható az egyik legismertebb osztrák márka, a Schlumberger bécsi központja. A pincelátogatás során megismerkedhetünk a pezsgőgyártás folyamatával, zenét hallgathatunk és talán egy pohár habzóbort is megkóstolhatunk.

Bolhapiacok

Időpont: október 16. 9.30-17.30

Helyszín: 9. kerület, Liechtensteinstraße 41.

Anyagkavalkád. A Staltner & Fürlinger végkiárusítást rendez, számtalan izgalmas kelmét dob piacra, köztük függönyöket, kiállítási darabokat, párnákat, plédeket. Olcsó árakat ígér minőségi termékekért.

Időpont: október 17. 10.00-16.00

Helyszín: 1. kerület, Palais Schey, Goethegasse 3.

Szereted Goethét? És a könyveket? Ha igen, akkor itt a helyed! Antik könyveket árulnak a Goethegassén a Goethe-szobor mellett. Maga a helyszín is izgalmas, a Palais Schey díszes épülete 1863-ban épült a nemesi zsidó család feje, Friedrich Schey von Koromla megbízásából, és csodával határos módon túlélte a 2. világháborút.

Plusz egy program

Viennale

Időpont: október 21. -31.között

Helyszín: program szerint

Bár az október 31-ig tartó Viennale (Bécsi Nemzetközi Filmfesztivál) vetítései nem ingyenesek, mégis szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hiszen a filmek seregszemléje kiemelt program Bécsben.

Fotó: saját/weboldalak/wikipedia

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT