Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. május 2. hetében

11+ 1 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Fedezd fel a város galériáit – séta a művészet nyomában

Időpont: május 12.-14.

Helyszín: program szerint

A belvárosi sétanap egy estéről háromnaposra bővült! Több mint 40 galéria nyitja meg kapuit, és enged betekintést a színfalak mögé, miközben művészeti alkotásokat, koncerteket, tárlatvezetéseket élvezhetünk. Akik útközben elfáradnak, azok számára „Private Banking” elnevezéssel 35 művész tervezett padokat. Részletek ITT.

Koncert a Peterskirchében

Időpont: május 12. 19.30-20.30 óra között

Helyszín: 1. kerület, Petersplatz

Bécs egyik legszebb barokk templomában minden koncert különleges élmény. Bővebben ITT.

Kerekezés a városban

Időpont: május 13.  21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Indul a szezon! Találkozás a Heldenplatzon. Idén első alkalommal közös kerékpározás a városban. A cél Schönbrunner Schlossbrücke, majd vissza, a táv cirka 20 km. Sportos olvasóimnak javaslom. Bővebben ITT.

Bolhapiac

Időpont: május 12-én, 14.00-22.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Liu Jo, Brandstätte 7.

Különleges zsibvásárt ajánlok, amely elegáns, előkelő és jótékonykodó. Ismert bécsiek árulnak alig viselt vintázs darabokat jó cél érdekében (Dancer against Cancer), többi között Jimmy Choo cipőket és Louis Vuitton táskákat. Bővebben ITT.

Bolhapiac

Időpont: május 12-13. 8.00-20.00 óra között

Helyszín: 2. kerület, Karmelitermarkt Taborstraße

A Shopinsel02 bolhapiacán kevésbé exkluzív márkák vannak terítéken, ellenben minden nagyobb mennyiségben és kedvezőbb áron: ruhák, játékok, kerékpárok, étkészlet, régiségek. Részletek ITT.

Újra indul a „zenés piac” koncertsorozat

Időpont: május 13. 12.30 óra

Helyszín: 20. kerület, Hannovermarkt

A zene épp oly változatos, mint a bécsi piacok kínálata. Ezúttal a hétvégi bevásárlást egy távoli ország dallama színesíti meg: Kamyab Sadeghi, a Teheránból származó zenész keleti stílusú, melankolikus hangokat hoz a Hannovermarktra.

Bécsi Ünnepi Hetek megnyitó ünnepség – Wiener Festwochen

Helyszín: Rathausplatz

Időpont: május 13-án, pénteken, 21.20 óra

Május 13-tól június 18-ig Bécs ismét otthon ad a neves kortárs művészeti fesztiválnak. A városban összesen 23 helyszínen öt héten át kortárs színházi, táncos és zenei előadásokat mutatnak be, számos nemzetközileg elismert sztárral az élen. A látványos megnyitóra a Rathausplatzon kerül sor, amelyen számos ismert név, például Kruder & Dorfmeister, Bilderbuch, Caroline Peters és Yung Hurn lép fel. A részletes program ITT olvasható.

Futás a parkban

Időpont: május 14-én, 9.00 óra

Helyszín: Donaupark, 22. kerület, Arbeiterstrandbadstraße 122.

Sokkal jobb társaságban sportolni, futni, mint egyedül. Csatlakozz Duna-park futóihoz a hétvégén. A szervezők kérése, hogy előre jelentkezz be! Részletek ITT.

Utcafesztivál

Időpont: május 14-én, 14.00-23.00 óra között

                május 15-én, 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 9. kerület, Spitalgasse 2-4. Altes AKH, Hof 1.

A Südwind utcafesztivál egy fergeteges buli, ahol a fenntarthatóság, az emberi jogok, a környezetvédelem és az észak-déli együttműködés áll a középpontban. A kínálatban: élőzene, gyerekprogramok, civil szervezetek bemutatkozása, öko-vásár, kulináris finomságok a világ minden tájáról. Bővebben ITT.

Tűzoltó Múzeum

Időpont: vasárnaponként 9.00-12.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Am Hof 7.

Tűzoltó legyek, vagy katona? A kérdés eldöntésében segít az Am Hofon található múzeum, ahol e veszélyes szakma rejtelmeivel, történetével ismerkedhetsz meg a város egyik csodás palotájába belépve.

Csillagvizsgáló 

Időpont: május 15-én, vasárnap, 19.00 óra

Helyszín:16. kerület, Johann-Staud-Straße 10.

Kuffner Stenwarte csillagvizsgáló megtekintését nem csak a csillagászat kedvelőinek ajánlom. Bővebben ITT.  

Az alsó-ausztriai Waldviertel Bécsben

Időpont: május 18-20.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Rathausplatz

Idén is eljönnek Bécsbe Alsó-Ausztria egyik legszebb régiójából, Waldviertelből a helyiek, hogy bemutassák a környékbeli nevezetességeket, hogy házi ízekkel, jellegzetes ételeikkel, kézműves termékeikkel, és jobbnál jobb programajánlatokkal kápráztassák el a bécsieket. Részletek ITT.

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT