Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. szeptember 3. hetében

Hét kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

A galériák világa – városi séta

Időpont: szeptember 16.-17. 16.00 – 21.00 óra között

Helyszín: változó: https://www.gallerywalk.at/

A Vienna City Gallery Walk keretében hétvégén a belvárosban és környékén 40 galéria nyitja meg ajtaját és várja az érdeklődőket, akik az ott folyó műhelymunkába is betekinthetnek. A séta során festmények, fotók, szobrok, kerámiák és ékszerek sokaságában gyönyörködhetsz. És ha elfáradtál, kipróbálhatod a speciálisan erre az alkalomra 20 művész által készített ülőalkalmatosságokat.

Szülinapi tortaevés – süteményes installáció

 Helyszín: 7. kerület, MQ Libelle, Museumsplatz 1.

Időpont: szeptember 17. 17.00 óra

A Múzeumi Negyed idén 20 éves. És vajon mi az, ami egy szülinapi buliról sosem hiányozhat? Hát a torta, természetesen. És mivel az MQ a művészettel van átszőve, ezért hagyományos tortára senki se számítson. Az úgynevezett „Cake Artist“ (Sütiművész) Sophia Scholz meglepetést készít eme jeles alkalomból, ötvözve a művészetet a süteménnyel, és előrukkol egy ehető különlegességgel, amit cukorból, zseléből és kekszből, piskótából készít el. Miután megcsodáltuk az alkotást, jöhet majd a falatozás.

Zenés fesztivál

Időpont: szeptember 17. 14.00-22.00

50 különböző zenész lép fel a 9. kerületben, különböző helyszíneken, a Duna-csatornától a Votivkirche előtti parkig zenétől lesz hangos a város. Koncertteremmé alakulnak a lokálok, a kocsmák, a sétálóutcák. A koncertmaraton helyszíneiről itt találsz útmutatót.

Kiállítás

 Helyszín: 23. kerület, Breitenfurterstraße 176. „Sargfabrik Atzgersdorf “

Időpont: szeptember 17. 19.00

A sötétségből a világosságra a címe annak a tárlatnak, a változó világról adnak számot a művészvilág 3, Bécsben dolgozó képviselője: Claudia Kraus fotográfus, aki hervadó virágokat örökít meg, Angelika Rattay szobrokat készít, melyeken testrészek hiányoznak, Letizia Werths rajzain szobanövények jelennek meg az árnyékban, emberi törődésre várva.

Déli szél utcafesztivál

 Helyszín: 9. kerület, Altes AKH, Hof 1. Spitalgasse 2.

Időpont: szeptember 18-19.

Az utcai banzáj programjáról, a zenéről, a kézműves termékekről és a finom ételekről afrikai, ázsiai és latinamerikai művészek, séfek gondoskodnak. Remek alkalom, hogy más világ kultúrájába bepillantást nyerjünk. Élő koncertek, színes programok, jóga, workshopok várnak rád, ha ellátogatsz a rendezvényre.

Bolhapiac

Belső udvarok és a Margareten

Helyszín: 5. kerület részletek https://www.gbstern.at/termine/detail/93/

Időpont: szeptember 18. 11.00-17.00

A belsőudvarok önmagukban is érdekesek, és most ezúttal 20 privát ház nyitja meg kapuit, a Margaretenplatz-tól egészen a Hundsturmig, szinte az egész 5. kerület kitárulkozik. Ritka alkalom, hogy a kapuk mögé bekukkantsunk, és ha még kincsre is lelünk, az bónusz.

Táncra fel!

Időpont: szeptember 19. 18.00-21.00 óra között

Nyitott kapukat dönget, aki szeptember 19-én 18.00 és 21.00 óra között e 25 bécsi tánciskola egyikébe becsönget. Bár a báli szezon még várat magára, és ki tudja, hogy lesz-e egyáltalán, vagy elsodorja a pandémia egy újabb hulláma, a gyakorlás akkor sem árt, azoknak mindenképpen, akiknek hiányos a tánctudása. Belépés ezúttal ingyenes. Íme a : https://www.wiener-tanzschulen.at/

Jó szórakozást, kellemes hétvégét!

Fotó: saját/weboldalak

Ha tetszett a poszt, csatlakozz ITT a Facebook csoportunkhoz!