Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. szeptember 24-26. között  

Nyolc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

1. Klasszikus zene a Peterskirchében

Időpont: szeptember 24. 15.00 óra
Helyszín: 1. kerület, Petersplatz

Bécs egyik legszebb barokk templomában idén is folytatódnak a délutáni zenei koncertek. Ezúttal Katharina Hieke orgonaművésznő előadásában csendülnek fel
Wolfgang Amadeus Mozart, NielsWilhelm Gade, Harald Fryklöf szerzeményei.

2. Vienna Design Week

Időpont: szeptember 29. és október 8. között, program szerint
Helyszín: program szerint

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a bécsi Design Week. Az osztrák főváros központjában különféle helyszíneken kínálnak a fiatal dizájnereknek, tervezőknek bemutatkozási lehetőségeket. Beszélgetések, fórumok, bulik egészítik ki az érdekes programokat.

3. Kerekezés a városban

Időpont: szeptember 24. 21.00 órától
Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon, majd ebben az évben utolsó alkalommal közös kerékpározás a városban. A cél Seestadt Aspern, és péntek este egy kb. 20km-es táv megtétele, még a hideg beállta előtt. A sportos olvasóimnak javaslom. Az útvonalat itt nézheted meg.

4. Street Food Fesztivál

Időpont: szeptember 25. 11.00-22.00, szeptember 26. 11.00-20.00 óra között
Helyszín: 15. kerület, Roland-Rainer-Platz 1. Wiener Stadthalle

Európa legnagyobb mozgó étterme látogat el Bécsbe. A kétnapos ételfesztiválra várják a gasztronómia szerelmeseit. Kóstolás, közös sütés és főzés mellett az új trendek is tetten érhetők lesznek.

5. A sport napja a Práterban

Időpont: szeptember 25. 10.00-18.00 óra között
Helyszín: 2. kerület, Ernst Happel Stadion parkolója

Ausztria legnagyobb szabadtéri sporteseménye egyéves kényszerszünet után újra vár rád, idén 20. alkalommal segít a különböző sportágakkal megismerkedni. Több mint 100 sportegyesület várja a sport iránt érdeklődőket. A sportszövetségek képviselői mellett 400 híres osztrák sportoló is megjelenik az eseményen. Ráadásként pedig sok sportágat a helyszínen ki is próbálhatsz.

6. Műemlékek napja

Időpont: szeptember 26. program szerint
Helyszín: program szerint

Egész Ausztriában ezen a napon több száz múzeum, kastély, könyvtár ingyen látogatható, néhol idegenvezetéssel egybekötve. Bécsben több mint ötven helyszínen múzeumok, kiállítások, színházak nyitják ki kapuikat, köztük olyanok is, melyek ingyen csak ezen a napon látogathatóak. Előzetes internetes bejelentkezés szükséges, és a 3 G szabály érvényes. Részletek ITT.

7. Őszi fesztivál a Brotfabrikban

Időpont: szeptember 25-26. 14.00-21.00 óra között
Helyszín: 10. kerület, Absberggasse 27.

Egy kultúrával átitatott fesztivál, az élő zene, a gasztronómia és a művészetek kedvelőinek. Workshopok, vezetések a nagy múltú gyár területén, ismerkedés művészekkel, bolhapiac, ahol fotós könyveket árulnak, és biotermelői-piac várja a látogatókat.

8. Bónusz! Ne hagyd ki!

Időpont: szeptember 26. 18.30
Helyszín: MQ-Múzeumi Negyed

Fantasztikus koncerttel ünnepli születésnapját az idén 20 éves Múzeumi Negyed. A Bécsi Szimfonikusok zenekara szeptember 26-án 18.30-kor Chefdirigent Andrés Orozco-Estrada vezényletével ingyenes koncertet ad a Múzeumi Negyed belső udvarán. Az MQ szabadtéri színpaddá alakul át, ahol Johann Strauss, Erich Wolfgang Korngold és Nikolai Rimski-Korsakow művei csendülnek fel.
(A 3 G szabály ezúttal is érvényben.)

Jó szórakozást, kellemes hétvégét!

Fotó: saját/weboldalak
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt