Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. április utolsó hetében

10 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Gyerekprogram

 Időpont: április 29. 15.00 óra, április 30. 16.00 óra

Helyszín: 17. kerület, Dornerplatz (pénteken), 2. kerület. Augarten

Itt a tavasz, kitelepülnek a szabadba a bábszínházak. Ezúttal Bécs egyik legszebb barokk kertje ad otthont a bábjátéknak. Részletekről ITT olvashatsz.

Városi Farm Tavaszi Fesztivál

Időpont: április 30. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 2. kerület, Obere Augartenstraße 1.

 

A City Farm egy városi élménykert Bécs egyik legszebb parkjában. A kertészeti projekt nagy fesztivállal köszönti a tavaszt, élménytúrákra, színes programokra invitálja a látogatókat. Kicsiknek és nagyoknak is ajánl programokat. Workshopok, zöldségkóstoló, bioételek mellett több mint 300 klasszikus zöldség és fűszernövény várja, hogy új otthonra leljen a város kertjeiben, az erkélyek ládáiban. Bővebben ITT.

A Tai chi világnapja

Időpont: április 30. 11.00-13.00 óra között

Helyszín: 2. kerület, Jesuitenwiese, Práter

Minden év áprilisának utolsó szombatja a Tai chi világnapja, amelyen 80 nemzet 100 városa vesz részt. Köztük Németországgal és Svájccal karöltve Ausztria. Most te is belekóstolhatsz abba, milyen az, amikor a test- és az energiamunka, valamint a spirituális aspektusok összhangba kerülnek, és kialakul a harcművészet. Bővebben ITT.

WeiberKleiderFlohmarkt – bolhapiac

Helyszín: 14. kerület, Goldschlagstraße 169. Seminarraum

Időpont: április 30. 13.00-18.00

Egy-egy új darab csodát művelhet a régi ruhatáraddal. A bolhapiac kiváló példa erre. A WeiberKleider kifejezetten a környezet- és divattudatos nők számára kínál platformot, ahol kedvedre böngészhetsz cserélhetsz, próbálhatsz és turkálhatsz. A kínálatban kalapok, ékszerek, táskák, ruhák, kabátok szerepelnek. Bővebben ITT.

Május elsejei fesztivál a bécsi Práterben

Időpont: május 1. 11.00 órától

Helyszín: Práter

A munka ünnepét 1890 óta ünneplik május 1-jén. Bécsben különösen nagy hagyománya van ennek, tele a város szórakozási lehetőségekkel: gyermekprogramok, koncertek várják a Práterbe érkezőket, a Wurstelprater pedig számos kedvezményt kínál a szórakozni vágyó embereknek. Bővebben ITT.

Nyílt nap a bécsi Archiktekturzentrumban

Időpont: május 1. 10.00-19.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1. Architekturzentrum Wien – MuseumsQuartier

Május 1-jén az építészet iránt érdeklődők ingyenesen kereshetik fel Ausztria nemzeti építészeti múzeumát, ahol betekintést nyernek a 20. és 21. század építészetébe, a várostervezés rejtelmeibe. Bővebben ITT. A tárlatvezetésre és a workshopra e-mailben történő regisztráció szükséges (anmeldung@azw.at) 

Majális a Böhmischer Práterben

Időpont: május 1.

Helyszín: 10.kerület, Laaerwald 30/-C

 

Zene, koncertek, gyerekprogramok teremtenek kellemes hangulatot. Bővebben ITT.

Tavaszi Fesztivál

Időpont: április 29. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 13. kerület, Lainzer Tiergarten, Lainzer Tor

Huszadik alkalommal rendezik meg a Lainzer Tiergartenben a Tavaszi Fesztivált, melynek mottója: „Wiener Wald ist Klimawald” „A bécsi erdők klímaerdők”. A rendezvényen a „biológiai sokféleség” témakörében gyermek- és ifjúsági programokkal készülnek, lesz faültetés, májusfaállítás, zene, tánc, kiállítás, vezetett túrák, és éhen sem marad senki sem, regionális, fenntartható módon előállított finomságokat kínálnak a rendezvényen. Bővebben ITT.

Bolhapiac

Időpont: május 1. 13.00-18.00 óra között

Helyszín: 17. Schwarzenbergpark

A bolhapiac ezúttal a gyerekekre fókuszál: ruhák, játékok, könyvek lesznek elsősorban terítéken.

Figyelem! Eső esetén a bolhapiac elmarad! Részletek ITT.

Zenés irodalmi est

Időpont: 2022. május 4. 20.00 óra

Helyszín: 2. kerület, Hollandstraße 4. Collegium Hungaricum

A magyar kulturális szcéna két kiemelkedő alakja látogat el Bécsbe. Grecsó Krisztián és Csemer Boglárka (Boggie) izgalmasnak ígérkező zenés irodalmi esttel örvendezteti meg az érdeklődőket a nagyterem színpadán.

Figyelem! A rendezvényen való részvétel előzetes, vezetéknév, keresztnév és telefonszám megadásával történő regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket az anmeldung@collegiumhungaricum.at e-mail címre várják!

 

Fotó: saját/weboldalak/wikipedia

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT