Ingyen látogatható programok Bécsben – 2021. október 2. hetében

Hét kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Kulturális fesztivál – téma a halál

Időpont: október 7-17 között

Helyszín: program szerint

A Memento Mori fesztivál a halál témáját járja körbe. A 11 napig tartó kulturális rendezvény 50 eseményre, többi között koncertekre, workshopokra, sétákra és múzeumi vezetésekre várja az érdeklődőket. Bővebben erről ITT.

Film és videó napok

Időpont: október 7-11 között

Helyszín: 7. kerület, Zieglergasse 49.

25.alkalommal rendezik meg a bécsi rövidfilm és videó napokat.  A program keretében 61 rövidfilmet mutatnak be különböző témákban, a horrortól a thrilleren keresztül a science-fictionig. Részletek ITT.

Kerekezés a városban

Időpont: október 8. 21.00 órától

Helyszín: Bécs, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon! Idén utolsó előtti alkalommal pattanunk nyeregbe, hogy közösen kerékpározzunk egyet Bécsben. Ezúttal a Kaisermühlen a cél, a szervezők péntek este kb. 20km-es táv megtételéra buzdítanak. A programot sportos olvasóimnak javaslom. Az útvonalról részletek.

Önkéntesek bemutatkozása

Időpont: október 9-10. program szerint

Helyszín: 1. kerület, Lichtenfelsgasse 1.

9. alkalommal kerül megrendezésre az önkéntes szervezeteket felvonultató kiállítás és vásár a Bécsi Városházán. Ha szabadidődben segíteni szeretnél, illetve szívesen vállalsz önkéntesen feladatokat, itt átfogó képet kapsz a segítségnyújtás különböző formáiról, lehetőségeiről. Bővebben ITT. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Kiállítás

Időpont: október 9-10. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Schillerplatz 3.

A Bécsi Képzőművészeti Akadémia évek óta tartó renoválása végre véget ért. Ezúttal kiállítással ünnepli az „újrakezdést”. A tárlat pénteken nyílik, „Hungry for time” címmel, amely a nyitást követő hétvégén ingyen látogatható. A tárlat érdekessége, hogy az Új-Delhiből meghívott Trio Raqs Media Collective (Jeebesh Bagchi, Monica Narula, Shuddhabrata Sengupta) az akadémia gyűjteményét tematikai rendbe állítva a kortárs művészettel állítja párhuzamba. Bővebben ITT.

Komolyzene

Időpont: október 10. 18.00 óra

Helyszín: 21. kerület, Prager Strasse 33.

A Floridsdorfi Kerületi Múzeumban szervezett koncerten Monteverdi, Schubert, Bernstein dalai is felcsendülnek, Renate Stübner (szoprán) és Daniela Treffner (mezzoszoprán) előadásában.

Bécsi őszi napok

Időpont: október 8-10. 10.00-18.11

Helyszín: 1. kerület, Burggarten, Pálmaház

Az ősz zöldsége nem csak a tök, és az almán, körtén kívül más gyümölcs is rád köszönt, ha felkeresed a Kertépítő Társaság őszi vásárát. Az ezer színben pompázó ősz sok meglepetést tartogat: kapsz itt az ültetéssel kapcsolatos tanácsokat, vehetsz dugványokat, árulnak sáfrányt, mákot, biztos találsz kedvedre való virágot (is). Erről többet.

Fotó: saját/weboldalak

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt