Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. május 3. hetében

12+1 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Az alsó-ausztriai Waldviertel Bécsben

Időpont: május 18-20.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Rathausplatz

Idén is eljönnek Bécsbe Alsó-Ausztria egyik legszebb régiójából, Waldviertelből a helyiek, hogy bemutassák a környékbeli nevezetességeket, hogy házi ízekkel, jellegzetes ételeikkel, kézműves termékeikkel, és jobbnál jobb programajánlatokkal kápráztassák el a bécsieket. Részletek ITT.

Termelői piac a pálmafák alatt

Időpont: nyitás május 19-én, 16.00 órától 22. 18.00 óráig

Helyszín: 1. kerület, Palmenhaus, Burggarten 1.

A „markta” tulajdonképpen egy digitális termelői piac, amely webshopon keresztül értékesíti a kistermelők által előállított élelmiszereket. Ám ezúttal színre lép, és a Pálmaházban pop-up piacot nyit, ahol biotermékeket, zöldséget, sajtot, kenyeret, halat, bort, és egyéb finomságokat lehet kóstolni és vásárolni. Bővebben ITT.

A kutatás hosszú éjszakája 2022

Időpont: május 20. 17.00-23-00 óra között

Helyszín: program szerint

280 helyszínen szerte Ausztriában a Kutatás hosszú éjszakáján mutatják be mindazt, ami többnyire az egyszeri halandók előtt rejtve marad. A kutatók a társadalom, a környezetvédelem, az egészségügy, a természettudományok, a technológia, az energia, az üzleti élet, a digitalizáció és a kultúra területén elért izgalmas, meglepő, olykor elképesztő eredményeikkel büszkélkednek. Részletek ITT.

A Városháza megtekintése

Időpont: május 20. 13.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Rathaus, Friedrich-Schmidt-Platz 1.

A Rathaus, a Városháza Bécs ikonikus épülete. Hétfőn, szerdán és pénteken 13 órától idegenvezetéssel ingyenesen látogatható. (ülés- és ünnepnapokat kivéve). Bővebben ITT.

Éjszakai kerekezés

Időpont: május 20-án, 21.00 órakor

Helyszín: 1. kerület, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon. Idén második alkalommal közös kerékpározás a városban. Cél a Duna-sziget (2. és 20. kerület), majd vissza, a táv cirka 18 km. Sportos olvasóimnak javaslom. Bővebben ITT.

Látogatás a Belvedere múzeumaiban

Időpont: május 20. 10.00 – 18.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Prinz Eugen-Straße 27.

Lottónap a Belvedere Múzeumaiban! Adj magadnak egy esélyt a nyerésre, vegyél egy lottószelvényt, és ez esetben garantált a nyeremény. A lottó felmutatásával ugyanis beléphetsz Bécs egyik legnevesebb múzeumába, ahová egyébként borsos áron jutsz csak be. Bővebben ITT. 

AchtUngarn fesztivál a Práterben

Időpont: május 20-22. között

Helyszín: 2. kerület, Práter, Der Garten, Spenadlwiese 1.

Az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala nagyszabású fesztivált rendez a hétvégén. Az AchtUngarn rendezvény keretében Bécs magyar emlékeit lehet megkeresni a Stadtrallye keretében. Szombaton és vasárnap 10.00 órától pedig a Práterben, a Der Gartenben változatos programokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény célja Magyarország és a Bécsben elő magyar népcsoport bemutatása nyolc műveltségi területen (folklór, művészet, tudomány, történelem, gasztronómia, sport, zene, kultúra) keresztül. Bővebben ITT.

Cipővásár, tavaszi piac a Ludwig Reiterben

Időpont: május 20-21. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 22. kerület, Gutshof Süßenbrunn, Weingartenallee 2.

Ludwig Reiter bőrcipőit a Süßenbrunn birtokon gyártják, ahol 2 napon át kiárusítást tartanak, és vezetett túrák keretében a gyár munkájába is bepillanthatsz. Az egyedi cipők mellett ékszereket, vintage darabokat is árulnak majd. Ételről és italról az őstermelők gondoskodnak. Bővebben ITT.

Séta a művészet nyomában – Grätzl Art Open

Időpont: május 21. 14.00-20.00 óra között

Helyszín: 15. kerület, Fünfhaus, Nibelungenviertel

A Grätzlgalerie meghívja az érdeklődőket egy művészeti sétára, egy felfedező túrára, a XV. kerületben található műtermek és galériák megtekintésére. 70 művész nyitja meg a Grätzl Art Open közönsége előtt műtermeit, amelyek általában nem látogathatók, betekintést engedve az alkotás folyamatába. Részletek ITT.

Női futás

Időpont: május 22., 9.00 óra

Helyszín: 2. kerület, Práter

Minden lépés számít! Megkezdődött a visszaszámlálás. Idén 34. alkalommal sok ezer nőt és lányt várnak a Práterbe. Nem számít, ki milyen korú, vagy mennyire fitt, a lényeg, hogy vállaljon szolidaritást az erős, önrendelkező nők világáért. Bővebben ITT.

Operarajongóknak

Időpont: május 22. 16.00 óra

Helyszín: 3. kerület, Kunst Haus, Untere Weißgerberstraße 13.

3 csapat, 3 nap, 3 opera, 3 helyszín. 3 csapat vág neki a lehetetlennek tűnő vállalkozásnak, hogy operát írjon 3 nap alatt, az alkotási folyamatba a közösségi médián keresztül a rajongókat is bevonva. A téma is szokatlan ebben a műfajban: az ökológia és a fenntarthatóság. A végeredményt különböző helyszíneken mutatják be, háromból az egyiket élőben láthatjuk a Kunst Haus Wienben. Az ötlet a „Civic Opera Creations” osztrák start-up céget dicséri. Bővebben ITT.

Szabadstrandok Bécsben

Időpont: hétvége

Helyszín: lásd a posztban

Itt a jó idő! A bátrabbak már fürödhetnek a szabadstrandokon. Bővebben erről egy korábbi posztunkban olvashatsz.

Angol nyelvű felolvasóest a 48er-Tandlerben

Időpont: május 23-án, 18.00 és 19.30 óra között

Helyszín: 5. kerület, Embelgasse 2-8.

Diplomácia, thriller és komédia Leigh Turnerrel – angol nyelvű felolvasóest a 48er-Tandlerben. Leigh Turnert volt bécsi brit nagykövetként és Robert Pimm íróként is ismerheti a közönség, több thriller, valamint a „Seven Hotel Stories” című novelláskötet szerzője. Ezúttal a „Blood Summit“és az „Eternal Life“ című szerzeményeiből olvas fel, zenei kísérettel fűszerezve.

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT