Bécsben térkép mutatja, hány perces két metrómegálló között a séta

Szuper ötlet! Gyalogosan Bécsben, nem is akármilyen térkép segítségével. A metrótérkép mellé elkészült Bécs gyalogos-térképe, mely konkrétan azt mutatja, két metrómegállót hány perces séta köt össze.

Szenzációs, kreatív találmány, különösen most, amikor a járvány mindenkit sújt, mozgásra, nevezetesen gyaloglásra, sétálásra buzdítani, serkenteni a lakosokat. Ehhez nyújt biztatást ez a térkép, mely pontosan leírja, hány percet vesz igénybe két állomás között a séta. Akit eddig riasztott a táv, most pontosan látja, bírja-e a lába, és a gyaloglásra rászánja-e magát, és azt is alaposan megfontolhatja, mikor üljön metróra.

Ideális megoldás, hisz a térkép segítségével mindenki tudja úgy időzíteni utazását, hogy ha akarja, beleférjen pár perces séta. A belvárosban egyébként a legtöbb állomás közötti távolság 10 percnél is rövidebb. A leghosszabb gyalogtúrát az U2 metrón fedeztem fel, az Aspernstrasse és a Hausfeldstrasse között a térkép 27 perc gyaloglást jelöl.

Szóval javaslom, tanulmányozzuk a térképet figyelmesen. A Karlsplatzról például kevesen veselkednek gyalogosan a Múzeumi Negyednek, holott ha jobban megnézzük, nincs még 10 perc séta sem. Vagy tévedek?

Egyébként a kerékpárosoknak is ajánlják a térképet, hisz ha tudják, hány perc gyalogosan az egyik állomástól a másikig, gyerekjáték kiszámítani, mennyivel gyorsabb a távot séta helyett kerékpárral megtenni.

ITT meg is rendelheted, és kiküldik a térképet ingyenesen a címedre.

Az appot is letöltheted, a részletekért látogass el IDE.

Fotó: saját/w.wienzufuss.at/

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT