Bécsi ingyenes vízi játszóterek gyerekeknek

Mit kezdjünk a gyerekkel egy nagyvárosban, kánikulában? A játszótér remek program, pláne ha vízi és ingyen van. Kiváló alternatívája az ilyenkor zsúfolt strandoknak. 

A víz nem csak éltető elem, de játszani is jó vele. A rekkenő hőségben a játszótér víz nélkül elviselhetetlen. Süt a homok, felforrósodik a csúszda, a víz megoldás a gondokra. Áprilistól folyamatosan nyitnak és egészen szeptemberig gőzerővel üzemelnek Bécsben a vízi játszóterek. Eldorádó ez a gyerekeknek. Csak egy baj van velük, nehéz a gyereket innen hazavinnünk.

img_6831.jpg

img_6718_1.jpg

A Duna-szigeti a nagy kedvenc. Az U1-es metróvonal Donauinsel megállójától pár perces sétányira található a körülbelül 5000 négyzetméteres csoda. Távol a civilizációtól, mégis egy lépésre a várostól, a Duna közé zárva pancsolnak, dagonyáznak a gyerekek. Mintha kalóz szigeten lenne, olyan érzése van az embernek, amikor ide benyit, erősen nyomva a vassal nehezített ajtót, mely védi az elkóborolni vágyó gyerekeket, bár itt ez a veszély nem fenyeget.   

img_6665.jpg

A játszótér infrastruktúrával remekül felszerelt, kis bodega, hűsítőkkel, fagyival, szendvicsekkel áll a kerítés mellett, nem hiányzik a WC, az öltöző fülke, de még az elsősegélynyújtó állomás sem, arra az esetre, ha valami baj történne. img_6744_1.jpg

Ezernyi játék várja a kicsiket, lehet, patakot duzzasztani, vizet terelni, tavakat, öblöket kialakítani, függőhídon az egyik a partról a másikra átkelni, de még egy igazi vízimalom is megbújik az árnyat adó fák tövében. 

ababa.jpg

img_6672.jpg

Záróra nincs. Hacsak nem a naplemente, vagy a szülő türelme. Itt aztán tényleg mindent lehet, csak vizet fakasztani nem.

img_6735.jpg

A wienerbergi víztorony tövében kialakított játszó egyike a legnagyobbaknak, melyek Európában vannak. Lassan 10 éve boldogítja az idejárókat. A 15 ezer négyzetméteren elterülő játszópark központi figurája a víztorony kicsinyített mása.

img_6639.jpg

img_6646.jpg

Itt is van minden, vízesés, patak, tavak, hidak és mindezek tetejébe egy nagyobb tematikus park, ahol játszva tanulhatják meg a gyerekek, honnan érkezik a víz a fővárosba, milyen utat tesz meg, mire az alpesi hegyekből eljut az otthoni csapokba.

img_6643.jpgInteraktív játékokban sincs hiány, ugrálással működtethető szökőkutak, függőhíd és kötélen vontatható komp a kedvencek. És természetesen nem hiányzik a zuhany és a lábmosó sem, hogy emberi formát kapjon hazaindulás előtt a gyerek.

img_6642.jpg

A Max-Winter Park a Pratertől akár gyalogosan is megközelíthető. A 8.800 négyzetméteres területen kialakított játszó egy lakótelep közepébe ékelve szórakoztatja a kicsiket. Zárt területen, egész évben üzemel, csak a vizes rész szezonális.

img_6822.jpg

A tér kiszolgálja a környező iskolákat, óvodákat, de kellemes felüdülést nyújt a betérőknek is. A körbe forgó virágok ritmikusan lövellik ki a vizet, lespriccelve a kölköket. Amelyik éppen forog, az alá rohannak a gyerekek és boldogan élvezik a vizet.

img_6830.jpg

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt