A Vienna City Card, a hivatalos Bécs-kártya jó szolgálatot tesz annak, aki Bécsbe látogat. Többféle változatban árulják, van 24, 48 és 72 órás. Nyilván attól függően, hány napot tartózkodunk Bécsben, éri meg kiváltani. Lássuk, mi mindenre jogosít, ha birtokunkban van.

  1. 24 / 48 / 72 óráig korlátlan számú utazásra érvényes, metrón, buszon és villamoson, sőt Schnellbahnon, gyorsvasúton, a város határán belüli részen, és ráadásként most egy újdonság, 2017. április 1-től a városnéző Big Bus Vienna buszokon is használhatjuk.
  2. Ha már a közlekedésnél tartunk, a Bécs- kártyával rendelkező mellett ingyen utazhat egy 15-ik életévét be nem töltött kiskorú gyermek, akinek a korát ellenőrzésnél igazolvánnyal igazoljuk.
  3. És ha még ez nem elég, mindehhez jön több mint 210 féle kedvezmény, melyek múzeumokba, színházakba szólnak, továbbá a kártya használható koncertjegyek vásárlása esetén is. Mi több, egyes kávéházak és éttermek is elfogadják, és a fogyasztásból engedményt adnak.
  4. Az ára mindössze 13,90 / 21,90 / 24,90 euró.

IMG_7873

– A Bécs-kártya a kiállítás időpontjától érvényes.

– A Bécs-kártya által biztosított kedvezmények az érvényesség utolsó napján is egész nap igénybe vehetők.

– A kártyában foglalt Wiener Linien vonaljegy az érvényesítéstől számított 24, 48 vagy 72 órán át él.

IMG_0456

Hol szerezhető be?

A kártya online is megrendelhető:

www.wienkarte.at/?ref=19319515

A Bécs-kártyát használati útmutatóját megtalálja a 124 oldalas kuponfüzetben, amelyet a Bécs-kártya (Vienna Card) megvásárlása esetén mindenki ingyenesen kap meg.

Kapható még szállodákban, valamint a Tourist-Info irodában az Albertinaplatzon (naponta 9–19 óráig), a Tourist-Info irodában a Főpályaudvaron (Hauptbahnhof – naponta 9–19 óráig), és a repülőtéri Tourist-Info irodában (naponta 7–22 óráig), a Wiener Linien elárusító helyein és információs irodáiban (pl. a Stephansplatzon, a Karlsplatzon, a Westbahnhofon, a Landstraße/Wien Mitte megállóban).