Burgeres egy eldugott udvarban

A nap még melegít, a fröccs még hűt, maradt még pár hetünk, hogy egy ilyen kellemes, zölddel bevont helyre beüljünk.

Kívülről akár el is sétálunk mellette, olyan picinyke tábla invitál az udvarba be. Az utcai terasz üresen áll, a vendégek beljebb ülnek, árnyat adó zöldek alatt hűsölnek.

IMG_4822

IMG_4794

Hogy az épületben élet van, hogy itt laknak, mi sem mutatja jobban, mint a falon lévő postaládák. Ezt látva, eszünkbe sem jutna besétálni az udvarba.

IMG_4818

Bécsben sok az eldugott tér, házakkal körülvett udvar, melynek belseje meglepetések tartogat. Ezek egyike a Zwischenzeit étterem, a 7. kerületben. „Időközben”, így cseng, ha lefordítjuk a neve. De vehetjük olybá is, hogy a köztes időben egy kellemes hely, ahol ehet, ihat az ember.

IMG_4798

Az ilyen helyekre mondják, hogy csak a helyiek ismerik, hogy ez egy remek, bennfentes tipp. Ahhoz képest, hogy Bécs legforgalmasabb bevásárló utcájától egy hajításnyira található, olyan, mint egy falusi fogadó.

IMG_4807

IMG_4804

Bécs biedermeier ékköveinek egyike, a legkeskenyebb udvar, ahol otthonra talált az étkezde. Meghitt, csendes, az ember ösztönösen suttogóra vesz, amikor asztaltársával beszédbe kezd.

IMG_4806

IMG_4815

A miliője mellett a konyhája sem rossz, visznek hagyományost, és remek a vegetáriánus felhozataluk. De ha nem vagyunk éhesek, akkor is kellemes beülni ide, egy bécsi kávéra és egy traccspartira.

IMG_4800

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt