Divat, művészet egyben – bolt a Prátertől nem messze  

A Song luxusbutik, a divat szentélye, galéria és műterem egyben. Hódolat az extravagáns és fényűző elegancia előtt modern környezetben.

Az alternatív boltok, ahol többféle és fajta árucikk sajátos, egyedi ízlés mentén van felfűzve, egyre menőbbek Bécsben. A Song is ilyen. Újhullámos, avantgárd és merőben 21. századi.

IMG_7819

A Praterstrassén egyre több izgalmas bolt nyílik, felmerült már az is, hogy átalakítják és csinálnak belőle sétálóutcát. A gondolat egyelőre ötlet szinten fogalmazódott meg, mindenesetre az utca fekvése, kényelmes megközelítése, központhoz való közelsége, egyre több újra fogékony és vállalkozó kedvű embert vonz a kerületbe.

IMG_7787A butik tulajdonosának, Myung il Song dél-korai iparművésznek, aki tanulmányait Bécsben végezte, évekig volt boltja az 1. kerületben, mígnem úgy döntött, hogy átköltözik ide, a Práter közelébe, bízva abban, hogy törzsvásárlói itt sem hagyják cserben.

IMG_7802

Myung mindig is kacérkodott a divattal, követte a trendeket, kutatta az extravagáns dizájnereket, mígnem arra az elhatározásra jutott, hogy megnyitja a nevével fémjelzett butikot. És bár a divat megfogta, magával ragadta és beszippantotta, a művészethez sem lett hűtlen. Ötvözött mindent, amit szeret, egy helyen van divat, dizájn és művészet.

IMG_7798

Sok-sok alkotás a falon, egyedi, neves dizájnerektől származó darabok, igen különlegesek, árban is meglepőek, lógnak a fogasokon, meghökkentő bútorok az egyik helyiségben, szobának beillő kényelmes próbafülkék a tágas térben, megkapó és sajátos miliő. Bécsben ez az egyik legizgalmasabb boltbelső.

IMG_7803

IMG_7795

De nem is csoda, hiszen egy profi alkotta, az üzletet a sztárépítész, Gregor Eichinger rendezte be. A falakon képek, fiatal művészek alkotásai, akikhez Myungot közvetlen kapcsolat fűzi. Gyakori, hogy kiállításokat szervez, és a boltból egy csapásra galéria lesz.

IMG_7815

Hely van bőven. Nagy a tér, 500 négyzetméter, valóban sok minden szellősen és jól láthatóan elfér. És persze minden eladó, megvehető. A kényelmes, dizájn ülőgarnitúra, vagy az egyedi, és roppant különleges, újrahasznosított fából készül műremek, a kirakatból is jól látható íróasztal kiállítási tárgynak is elmegy.

IMG_7812IMG_7810

Az üzlet a kortárs avantgárd művészek megjelenési felülete is egyben. Formabontó tárgyakkal, hordható, extravagáns ruhákkal, táskákkal, cipőkkel és kiegészítőkkel, melyek képet adnak és bepillantást engednek a legmenőbb nemzetközi trendekbe, Amerikától Belgiumon át egészen Párizsig, a feltörekvő osztrák művészvilágig.

IMG_7816

IMG_7813

Az üzlet a Duna-csatornától csupán perc percre található, a Schwedenplatztól gyalogtávra, egy kellemes sétára.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt