Dizájn, enteriőr és Bécs

Érdekelnek a legújabb trendek, az ötletesen, ízlésesen berendezett nappalik, a szép konyhák, a meghitt fürdő- és hálószobák, és egyébként is imádod a dizájnt?  Hétvégéig tart Bécsben a „Wohnen & Interieur”, a Lakás és enteriőr vásár.

Több mint 10 ezer látogató tolongott a Messe-Práter hangárméretű, óriási kiállítótermeiben nyitáskor. Több mint 750 kiállító érkezett Bécsbe, hogy bemutassa legújabb kollekcióit a nagyérdeműnek. Hét közben csendesebb a hangulat, a bámészkodásra és a fotózásra több hely marad. Márpedig az van épp elég, 55 ezer négyzetméter a csarnokok alapterülete.

Mutatom a képeket, hátha elcsípünk magunknak egy-egy apró ötletet. A megfizethetőtől az egyedi, kézzel készült termékekig megtalálható itt minden.

Ez sem rossz, egy asztal, mely intim hangulatot áraszt azzal, hogy igazi tüzet lobbant, melynek nagy a lángja, de füstje nincs, illetve csak imitálja. Tüzelő nélkül tüzes hatás, ami működik a nappali asztalán. Tűz, mely sosem alszik ki, melyet nem kell őrizni, fát, rőzsét utána pakolni. Szellemes ötletes, és nem füstbe ment.

Engem, személy szerint egyébként ez az asztal és polc egyben fogott meg a legjobban. Egy csuklómozdulat csupán, és a polc asztallá avanzsál, ha pedig befejeztük az étkezést, egy újabb pöccintés, és polc lesz belőle ismét. Kis lakásokban igen praktikus, csak az ára ne lenne olyan drasztikus. Igen gazdagra szabott, 1.800 euróra saccolt. Se nem vették, se nem vitték, ám sokan nyálcsurgatva nézték.

 

A szemem persze két kakukktojáson is megakadt. Az egyik volt Roland, aki bumerángját bárhová dobta tova, mindig visszajött a kiinduló pontra. Volt sikere, mit mondjak. A másik egy ugyancsak furfangos, elmés játék, egy otthonhasználatos labda, mely visszapattan a gazdájához bárhová is pattintja, mivel egy madzaggal a derekához van szíjazva.

A vásár hétvégén, 17-én és 18-án ingatlan vásárral egészül ki, mely ugyan egy másik, mellette lévő épületben, a Congress Centerben lesz, de a jegyek mindkét helyre érvényesek. (Figyelem: napijegyek online:8 euró, helyszínen 14)

Fotó: saját

Ha tetszett, csatlakozz a bécsi fekete oldalához: itt