Étterem kilátással

Szeretnél egy csodás helyen eltölteni egy ebédet, vagy vacsorát? Szívesen fordítanál hátat a rumlis városnak? Lennél a természet közelében és gyönyörködnél a látképben? Ha igen, erre vedd az utad és élvezd a környéket.

Étterem az ég közelében, némi túlzással és félórás buszozással. Az U4-es metró Heiligenstadt végállomásától indul a menetrend szerinti busz. Már rögtön ott egy nevezetességet láthatunk, ha pár percet rászánunk. Itt áll Bécs első, máig leghosszabb szociális bérháza, a Karl Marx-Hof.

IMG_0800

A háta mögül indul a 38A jelzésű busz, mely felvisz a tetőre, 382 méter magasra, egészen a Cobenzl Parkplatz nevezetű helyre, ahol akár 2000 autó is elfér egyszerre.

IMG_0689

Az út megkapóan hangulatos, szebbnél szebb villák kísérik a buszt, míg Grinzingig eljutunk. Innen pedig kacskaringós szerpentinen haladunk. Ha túrázni van kedvünk, a szőlőtőkék övezte lankás dombon akár fel is sétálhatunk, vagy hazafelé lebandukolhatunk.

IMG_0736IMG_0740

Fentről bámulatos a kilátás. Előttünk terül el Bécs, látszik sok nevezetesség. Itt fent a hegyen, már nem laknak emberek, de kijár a városi busz, szorgalmasan szállítja az erre keveredő kíváncsiskodókat, kirándulókat, és a turistákat.

IMG_0686

Ennél remekebb helyet aligha választhatott volna magának a nyolcszögletű, csupa üvegből álló épületben helyet kapó Oktogonra keresztelt étterem, az Am Himmelen. Akik erre járnak, és nem piknikkosárral érkeznek, bizony nehezen állnak ellent e hangulatos és pazar panorámával rendelkező helynek.

IMG_2586

IMG_2591 (1)

Amikor én arra keveredtem, nem voltak sokan, nagy volt a meleg, másutt kerestek felüdülést az emberek. Mielőtt enni kezdtünk, egy rövidke sétát tettünk, az étteremtől nem messze lévő fákkal szegélyezett kört kerestük. Aki hisz a természet ősi energiáiban, a föld különleges vonzásában, azoknak mindenképpen ajánlom. Az Am Himmelen egy koncentrikus kört alkotva két sorban áll 40 fa, itt akár meg is keresheted az ősi kelta fajegyed. Fotó: © http://www.himmel.at/lebensbaumkreis/)

pano

Miután megszívtuk magunkat és feltankoltunk energiával, evésnek álltunk legalább ekkora elánnal. Mit mondjak, étvágyban nem volt hiány. Jót falatoztunk, miközben a kilátásban gyönyörködtünk.

IMG_2613

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt