Farkaséhesen a Tigrisbe mentem

Egy hely, ami mellett biztos elmegy az ember, mert ha nem kap bennfentes tippet, hogy itt egy jót ehet, meg nem fordul a fejében, hogy betérjen. Ajánlom a Tigert.

Ha megéhezünk és épp a környéken lézengünk, érdemes kerülni a Tigrishez, hogy egy jót együnk. Vannak eldugott, bejáratott helyek, melyeket a helyiek igen kedvelnek és többnyire csak ők ismernek. A közelben lakók törzshelye, és barátaikat is rendszeresen hozzák ide. Azoknak, akik kedvelik az ázsiai konyhát és annak is a vietnámi változatát, javaslom a Tigert.

Valóban kedvelt és felkapott hely. Amikor mondom a tulajnak, hogy róluk csak jókat hallottam és azt rebesgetik a városban, hogy itt főzik a legfinomabb phot Bécsben, szerényen elmosolyodik, és csak annyit mond, mi csak egy kis bisztró vagyunk.

A levest nem sajnálják, a tányért degeszre tömve tálalják, és ha kevesellnénk a belevalót, egy külön tányéron szervíroznak mellé még hozzávalót, hogy ki-ki kedvére tömje tele és ízesítse a levest. Én a marhából készültet ettem, megjegyzem, ez az eredeti változata a phonek.

 

Előétel gyanánt még egy nyers tavaszi, vagy, hogy autentikus legyek, nyári tekercset is rendeltem, melyben hibát nem leletem. Nemcsak mindenféle jóval, gazdagon volt megtömve a gumisan nyúló rizstészta, de hozzá egy igen pikáns, édeskés szószt is tálaltak.  

Ezek után a sült változatához is kedvet kaptam, abban sem csalatkoztam. Persze jobb lett volna, ha fordított sorrendben eszem, mert a nyers lett a kedvencem. A kis Tigrisben nemcsak helyben fogyaszthatsz, de elvitelre is kapsz. Messze jobb az étel, mint amit általában az imbiszek, a kis falatozók kínálnak. Önkiszolgáló és látványkonyhás, ami növeli az ember bizalmát, hisz látom, hogyan és mit főznek, mit tesznek elébem.

Megközelítése nem ördöngös, ha éppen a Mariahilfelre készülsz, vagy a Múzeumi Negyedben lődörögsz, mindkettőtől egy ugrás a Burggasse, annak is az eleje. Szóval, Ha farkaséhes vagy, és szereted a vietnámi konyhát, szeretnél olcsón, jó adagokat enni, a pocid degeszre tömni, a Tigrist vagy, ahogy ők magukat nevezik, a Tigert próba alapján ajánlom!

Jó étvágyat nektek!

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt