Fesztiválok Bécsben – zene minden mennyiségben, 6 plusz 1 a terítéken

Bécs a fesztiválok városává avanzsált. Sokszínű, izgalmas zenei eseményekkel, többnapos rendezvényekkel állt elő 2017-ben. Lássuk, mit kínál a császárváros a kellemesen hűs nyárestékre.

Hogy Bécs a zene városa, unalomig ismételt szlogen, hogy a könnyűzene a komoly nyomába ered, sőt, sokszínűségével még versenybe is kel, arra legjobb példa az idei nyár fergeteges választéka. Fesztiválok, számtalan zenei stílus, izgalmas kínálat, ideje elővenni a naptárat.

Rockfesztivál Bécsben – Rock in Vienna

Időpont: június 2-5.

Helyszín: Duna-sziget

Belépők: 59,90-79,90 euró az egynapos jegy, és 159,91 euró a négynapos belépő ára

A rock nagymenői ismét randevút adnak egymásnak. A két évvel ezelőtt, a Duna-szigeten debütált Rock in Vienna (Rock Bécsben) annyira bejött, hogy idén ismételnek a szervezők. Bár a műfaj nagy öregjei, mint a Metallica, a KISS, az Iron Maiden idén nem lépnek fel, azért lesznek meglepetések. Ezúttal négynaposra nyújtják a rendezvényt és a fix fellépők, többi között a Macklemore & Ryan Lewis, a Kings Of Leon, a Deichkind és a Die Toten Hosen mellett más zenei műfajok képviselői is bemutatkoznak.

https://www.festicket.com/festivals/rock-in-vienna/2017/packages/

Dzsesszfesztivál – Jazz Fest

Időpont: június 9. és július 10. között

Helyszín: program szerint, a mellékelt linken

Belépő: változó

Evezzünk lájtosabb vizekre, nem is kevés időre. A soul, a funk, a dzsessz, a pop kedvelői gyűlnek egybe, hogy dzsemmeljenek egyet a saját és a hallgatóság örömére. Az idei húzónevek: Ludovico Einaudi, Ulrich Drechsler Olso, Madeleine Peyroux, Herby Hancock, a bennfenteseknek ismerősen csengnek. Van miből csemegézni, majdnem egy hónapig tart a programsoroztat, ez idő alatt biztos akad olyan program, mely kedvünkre van. Ha szeretnél az opera falai közt felcsendülő dzsesszkoncert részese lenni, ne habozz, lapozd végig a programot!

http://www.jazzfest.wien/

Aufwind – Egész napos tánc  

Időpont: június 22. és július 2. között

Belépő: jegyárak itt

Három év szünet, kihagyás után, visszatért az Auf wind szabadtéri fesztivál. Az egész napos tánc egy művészeti és kulturális fesztivál, ahol a népek zenéje, ritmusa és tánckultúrája ad randevút egymásnak. Négy színpadon perfomranszok, színházi előadások, cirkuszi mutatványok, beszélgetések, installációk és gyerekprogramok kísérik a többnapos ünnepségsorozatot. DJ-k, többféle zenei irányzat, techno, hiphop kápráztatja el a közönséget és hívja táncra a nézőket, több helyszínen, többi között a Duna-szigeten. Tánc minden mennyiségben, méghozzá a kék ég alatt.

tddt_share

http://www.tddt.info/

Duna-sziget fesztivál – Donauinselfest

Időpont: június 23-25.

Helyszín: Duna-sziget

Belépés: ingyenes

Európa legnagyobb, ingyenes, szabadtéri fesztiválja a zeneszerető, bulizni vágyó embereket tárt karokkal várja. Az idén 34. alkalommal, és természetesen a már szokásos, ingyenes belépéssel. A Duna-sziget fesztivál tavaly nézőszámban ismét rekordot döntött, 3,1 millióan voltak kíváncsiak az eseményre. Idénre 4,5 kilométer hosszan, 11 színpadon, összesen 600 órán át ígérnek zenei programot és 200 élő produkciót. Rengeteg műfaj lesz jelen, pop, rock, elektronikai zene, hiphop. A fellépők kétharmada osztrák, de fellép a legnagyobbak közé sorolható svéd Mando Diao rock-pop banda és a müncheni Moop Mama.

IMG_6129_1

Popfesztivál – Popfest

Időpont: július 27-30.

Helyszín: Karlsplatz

Belépés: ingyenes

Mielőtt beindulna a nyaralási szezon, és szétszélednének az emberek, még utoljára mulatnak egyet. Méghozzá Bécs egyik legszebb terén, a Karlsplatzon. Négy nap, több mint 50 koncert, összesen 60 élő esemény! Ezt kínálja a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Popfest, a popzene rajongóinak. A Karlskirche előtt felállított színpadon elsősorban osztrák zenészek kapnak fellépési lehetőséget, és szinte valamennyi zenei műfaj jelen lesz, többi között hallhatunk soul, astro-rock, elektronikus zenét, és lesznek ismert DJ-k.

IMG_8339

Afrika-napok – Afrika Tage  

Időpont: augusztus 18. és szeptember 5. között

Helyszín: Duna-sziget

Belépés: jótékonysági napokon ingyenes, a többin fizetős

Afrika-napok Bécsben –egyedülálló szabadtéri fesztivál a Duna-szigeten: afrikai zene, kézműves vásár és konyhaművészet egyben. Az eseménysorozat Bécsbe varázsolja a fekete kontinens legjellegzetesebb szokásait, zenei hagyományait. Az afrikai kultúra betelepül a városba, hogy bemutassa sajátos, egyedi világát. Zene, tánc, reggae minden mennyiségben, Bob Marley szelleme jegyében. És nem mellesleg, jó alkalom ez arra is, hogy adományokat gyűjtsenek az Afrikában élő szegényeknek.

slider_AfrikaTageWien2015_Christina-1671600x554px

http://wien.afrika-tage.de/

És plusz egy a komolyzene szerelmeseinek.

38. Nemzetközi zenei fesztivál – 38. Internationales Musikfest

Időpont: május 7. és június 23. között

Helyszín: program szerint

A nagy hagyományokkal rendelkező fesztivál ezúttal a nemrégiben elhunyt, francia zeneszerző, Pierre Boulez emlékét eleveníti fel. Zenészek, együttesek, zenekarok sereglenek a császárvárosba, hogy tudásukkal, zeneszeretetükkel elkápráztassák a közönséget és adózzanak a francia zeneköltő emlékének.

Konzerthaus_Fassade_credit_Herbert_Schwingenschlögl_1

https://konzerthaus.at/internationalesmusikfest

Fotó: saját/honlapk/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt