A főpályaudvar bevásárlóközpont is egyben, felfedezted?

Bevásárlás a főpályaudvaron. No, ez az, ami keveseknek jut eszébe, holott sok neves márka ott van benne elrejtve.

Egy hely, ahová megérkeznek, ahonnan indulnak az emberek, csomagokkal felszerelkezve, izgalommal telve. Ahol rengeteg a kávézó, az étkezde. Sokaknak fel sem tűnik a nagy rohanásban, hogy a pályaudvar bevásárló központ is egyben. Jóval több itt az üzlet, mint ahogy elsőre képzelte az ember.

IMG_5425

A bevásárlóturizmus Ausztriának és a büdzsének komoly bevételi forrás. Szép számmal érkeznek ide emberek azzal a céllal, hogy költsenek. A Belvedere palota közelében, 59 hektárnyi területen fekvő bécsi főpályaudvarra (Hauptbahnhof Wien) 12 vágányra futnak be a vonatok, ami napi szinten sem kis forgalom. Nem csoda, hogy kihasználták az alkalmat, és sok üzletet nyitottak.

IMG_3231

IMG_5383

A lassan két éve átadott 20 ezer négyzetméteres Bahnhof City a bécsi főpályaudvaron, ahová a pesti vonatok is érkeznek, 90 üzlettel csalogat. Ki gondolta volna, hogy ekkora.

IMG_3235

IMG_3253

Jókat lehet shoppingolni helyben, csak éppen keveseknek tűnik fel. Ha alaposabban szemügyre vesszük, és az alagsorba is lemegyünk, akkor láthatjuk, hogy a sok ismert márka mellett, kisebbek is jelen vannak, és semmivel sem rosszabb választékkal, mint a városban beljebb. Arra mindenképp megfelel, ha lemaradt valamilyen apróság a listáról, akkor itt, az utolsó pillanatban pótolja az ember.

IMG_3259

IMG_3266

IMG_3268

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a pályaudvar óriási forgalma nem egészen kifizetődő a boltoknak. Jóval kevesebben vásárolnak, mint ahogy a tulajdonosok várták, a bérleti díj viszont igen magas. Ebből persze adódik az is, hogy aki mégis itt shoppingol, jóval kényelmesebben teheti, mint a felkapottabb helyeken.

IMG_3270

IMG_3271

IMG_3298

Majdnem olyan, mint a reptereken, ahol beszállásra várva hullámzik a tömeg, csak itt valamivel nagyobb árudömpinggel lepnek meg. Igaz, az árak áfásak.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt