- 2017-09-24
- Kategória Séták
- Tags:
Gasztrotúra a császárvárosban – a bécsi konyha nyomában
Hogy mitől különleges és messze földön híres a bécsi konyha? Attól, hogy sok-sok nemzet ételét elorrozta, kicsit átpofozta, vagy eredetiben meghagyva, de mindenképpen a magáénak mondja.
A hagyományos bécsi ételek mind más országból erednek, ismertté mégis itt lettek. A bécsiek nagyon elmésen kigondoltak mindent. A soknemzetiségű monarchia lakóitól átvették azokat az ételeket, melyek nekik megtetszettek, és akkoriban különlegesnek, szokatlannak vagy egyszerűen csak eredetinek tűntek, és miután a maguk ízére formálták, elnevezték bécsinek. Így lett egyedüliként a gasztro-történelemben egy konyha egy városról elnevezve.
Letagadhatatlan, hogy a bécsi konyhában nemcsak a magyar, a cseh, a morva, a balkáni hatás sok, de ugyancsak előkelő helyt foglalnak el benne az olasz, a francia, a délnémet jellegzetességek, és természetesen a török eredetű ételek, a zsidó konyha finomságairól nem is beszélve. A híres neves víner snícel olasz, a virslijük frankfurti, a kolbászuk meg debreceni. A kérdések kérdése már csak az, van-e echte osztrák étel Bécsben?
Ha érdekelnek a gaszto-történetek, hogy melyik étel mögött milyen legendák, mendemondák húzódnak meg, jelentkezz a becsi fekete által szervezett sétára, egy gasztrotúrára.
Időpont: 2017. szeptember 30-án, szombaton, 15.00 órakor
Találkozóhely: 1. kerület, Plachutta étterem, Wollzeile 38.
Megközelítés: U3-as metró, Stubentor megállótól 3 perc séta
Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében
A séta időtartama: 1,5-2 óra
Jelentkezés: 2017. szeptember 28-ig (A séta 5 főtől indul, maximum 25 fővel. (Ha elmarad, levélben küldünk értesítést.)
Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com
Fotó: saját
Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt