Hamm, bekaplak Ausztria – kulináris utazás egész Ausztrián át

A bécsiek szeretik a hasukat, imádják az olyan fesztiválokat és rendezvényeket, melyek keretei közt jókat ihatnak és ehetnek. Mi tagadás, hedonisták, és ezt szíves-örömest fel is vállalják.

Idén 12. alkalommal tartják meg az osztrák ételek seregszemléjét. Az úgynevezett Genuss-Festival, az ínyencségek fesztiválja évek óta vonzza a tömegeket, és az egyik legsikeresebb, legnépszerűbb rendezvénye Bécsnek. Mi szem-szájnak ingere, rengeteg finomabbnál finomabb falat várja a látogatókat, fejedelmi környezetben, a legszebb városi park belsejében.

A Stadtpark május második hetének hétvégéjén egy hatalmas, szabadtéri étteremmé alakul, ahol 190 kiállító állítja fel saját standját, gusztusosan terített asztalát és kelleti portékáját. Az eszem-iszom, dínomdánom 3 napig egyfolytában tart.

Az idei fesztivál mottója: a régiók konyháinak sokszínűsége. A rendezvény valójában az osztrák konyha seregszemléje, ahol a hagyományos kézműves termékek mellett a modern konyhaművészet újdonságai, kreációi is megjelennek. Kóstolót kapunk az ország különböző tartományainak ételkülönlegességeiből, specialitásaiból. De itt lesznek a grillezés nagymesterei és a bécsi Michelin csillagos éttermek séfjei is.

Hogy mégis mivel csalogatnak, amikor ennek a fesztiválnak aligha van már szüksége reklámra? Olyan delikatesszel, mint például a stájer szőlőhegyi barack-mousse, a fadézsában érlelt szalonna, champagne-rozskenyér, és a kínálat italfronton sem szerény, az igen kedvelt bécsi kézműves sörök mellett tartományi italkülönlegességek is a pultra kerülnek, példának okáért Tirolból érkezik a tarlórépából készült pálinka, a Wildschönauer Krautinger.

Az ínyenc falatok és a lukulluszi lakoma mellé sok színes programot is ígérnek, és szeretettel várnak mindenit, aki nagy kanállal habzsolja az életet. Ráadásként pedig a résztvevők közt díjat is osztanak, méghozzá azoknak, akik a fenntarthatóságról nem csak beszélnek, hanem termelői tevékenységükkel tesznek is érte. A díjat a rendezők, Ausztria kulináris öröksége kuratóriuma és Bécs város marketing osztály ítéli oda.

Tipp! Üres gyomorral menjünk, hogy legyen a hasunkban kóstolgatni hely!

Nyitva: május 10-12. között, pénteken: 11.00-21.00 óra, szombaton 10.00-21.00 óra és vasárnap 10.00 és 17.00 óra között

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt