Hangstúdió, kávézó és bolt egy helyen

A palota, mely a Palazzo Cà d’Orot imitálja, és Velencét idézi a császárvárosba, egy egészen különleges helyet rejt magában. A szánk is tátva marad, amikor belépünk ebbe a multifunkcionális, arany stukkós, pompát árasztó, érzékekre ható világba.  

Aki először jár erre, annak szokni kell a teret. A hatalmas belmagasságot, az arannyal díszített mennyezetet, a lecsüngő, dizájnos csillárokat, melyeket a neves osztrák építész, Hermann Czech tervezett. Egy kis múltidézés a modern korban, 240 négyzetméteren.

img_8669.jpg

img_8748.jpg

Sok minden megfér egymás mellett. Van kávézó, mely egyben bár is, hangstúdió, régi, kiszuperált, használaton kívüli tárgyak, muzeális darabok, és vintage bolt, ahol vásárolni is lehet. Hirtelen az ember azt sem tudja, melyik ujját harapja meg. Előbb mindent a szemnek, aztán jöhetnek sorjában az érzékszervek.

img_8768.jpg

img_8741.jpg

Supersense a hely neve. Kétségtelenül hat az emberre. Muszáj magunkat aktivizálni, sétálni, körbejárni, közelről látni, mit rejt a hátsó rész, felfedezni a tárgyakat, rácsodálkozni mindenre, ami a múltból itt maradt.

img_8679.jpg

img_8727.jpg

Például erre a kivénhedt, hatalmas, polaroid kamerára, melyről kiderül, a világ legnagyobbika, és a még fellelhető 7 darab egyike. Másait a történelem elsodorta. A ritkaság, ha minden igaz, munkára is fogható, bár a nagyméretű fotó borsos áron kapható.

img_8681.jpg

A terem közepén egy csodálatos, fából készült, egykor felvonónak használt szerkezet, ma hangstúdióként üzemel. Bemegyünk, megnyomunk egy gombot, és vigyázat, csendet kérünk, a felvétel máris indul. Beszélünk, mesét mondunk, szavalunk, vagy énekelünk, ahogy adja a tehetségünk. A lényeg, hogy 90 másodperc alatt elkészül az első lemezünk. Mindez 15 euró, és az első példányra van is vevő.

img_8678.jpg

img_8699.jpg

De arra is volt már példa, hogy zenekar toppant be a stúdióba és játszott el kedvenceket, amiből vinyl lemez született.  Megoldható az is, ha valaki egy MP3-at hoz, arról vesznek át egy lemezre valót.

img_8692.jpg

img_8687.jpg

Szemben vele egy méretes, kiszuperált fénymásoló gép betölti a terem felét. Hátul meg egy retro flipper hívja fel magára a figyelmet, miközben elől lejárt a lemez. Jön egy újabb, serceg egyet, andalító hangulatot teremt. Ha megtetszett, megveheted és magaddal is viheted.  

img_8752.jpg

A kávégép nagyot fújtat, régről itt ragadt darab. A kézzel készült Slayer kávéfőző, melyet igényessége miatt az eszpresszógépek Ferrarijának is neveznek, és jó, ha van belőle még 40 darab, itt otthonára akadt.

img_8758.jpg

img_8765.jpg

Megéri látni, hallani, érezni, kóstolni, egyszerűen hagyni az érzékekre hatni. Cím: 2. kerület, Praterstrasse 70.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt