Húsvéti vásárok Bécsben – két év szünet után

A vásározás Bécsben ősrégi szokás. A húsvétozás különösen szívet melengető hagyomány. Idén is lesznek programok, művészi kivitelezésű tojások, díszek, ínyencségek, és sok-sok meglepetés a kicsiknek. Két év szünet után négy helyszínen 200 stand várja az érdeklődőket.

Freyung (Altwiener Ostermarkt)

Időpont: április 1-től április 18-ig, 10.00 és 19.30 között

Az óvárosban található Freyung húsvéti vására minden évben tartogat meglepetéseket, idén ismét itt lesz Európa legmagasabb tojáshegye. A művészi kivitelezésű tojások szemet gyönyörködtetőek. A finom, ünnepi falatok, a bárány, a kalács és mi szem szájnak ingere, idén nem maradnak a választékból le. A gyerekeknek is ígérnek meglepetéseket a zenei programok mellett.

Am Hof

Időpont: április 1-től április 18-ig, 10.00 és 20.00 óra között

Idén ez a legnagyobb húsvéti vásár a maga 70 standjával, ahol helyi művészek saját készítésű alkotásaikkal lepik meg a vásárra érkezőket. Virágköltemények, hagyományos, színesre festett tojások, békebeli, húsvéti hangulat fogadja a vendégeket. Számos stand kínál enni-, és innivalót, természetesen a húsvéthoz köthetőt.

Schönbrunn

Időpont: április 2-től április 19-ig, 10.00 és 18.30 között

A kastély előtt felállított húsvéti vásár a többihez képest egy nappal később nyit, és egy nappal később zár. A kastély előtti színes piaci forgatagban mintegy 60 Ausztriából és a környező országokból érkező kiállító várja a vendégeket. Változatos programokat ígérnek, lesz élőzene és a gyermeknek meglepetéssel is készülnek. A gasztronómiai standokon az édestől a sósig mindenféle kulináris finomságokkal és frissítő italokkal csábítanak fogyasztásra.

Franz Jonas Platz – Floridsdorf

Időpont: március 10-től április 17-ig, 8.30 és 21.00 óra között

Már javában működik a legkorábban nyitó vásár Floridsdorf-ban, ahol zsúfolásig tömött standokkal várnak. A már hagyományos húsvéti vásáron elsősorban húsvéti dekorációkat, festett húsvéti tojásokat, színes húsvéti gyertyákat, vidám asztalterítőket kínálnak. A testi jólétről pedig osztrák specialitásokkal gondoskodnak.

Figyelem! Amennyiben a járványhelyzet nem változik, a húsvéti vásárokat bárki látogathatja, a gasztronómiai részekre azonban csak oltottak vagy gyógyultak mehetnek.

Fotó: becsifekete/archív felvételek

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt