Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. május 3. hetében

8 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Zenei fesztivál

Időpont: június 17. 18.00 órától

Helyszín: 12. kerület, Spitterlauer Lande 12.

A STROMKLANG fesztivál Bécs első egynapos fesztiválja, amely idén 3 színpadon 7 koncertet adnak. A fesztiválon elsősorban osztrák zenészek lépnek fel. Az elektromos zene kedvelőinek ajánlom. Az egész fesztivál ingyenes! Bővebben ITT.

Vienna Electric Days

Időpont: június 15-19. Sze-Szo: 11.00-21.00, V: 11.00-19.00 óra között

Helyszín: 1. kerület, Rathausplatz

A Vienna Electric Days áttekintést nyújt a legújabb e-autó és e-kerékpár innovációkról, innovatív töltési megoldásokról és sok másról. Egyebek között előadásokat tartanak, tanácsadással szolgálnak és a közönség szórakozásáról is gondoskodnak. Bővebben ITT.

Termelői piac a pálmafák alatt

Időpont: nyitás június 16-19.

Helyszín: 1. kerület, Palmenhaus, Burggarten 1.

A „markta” tulajdonképpen egy digitális termelői piac, amely webshopon keresztül értékesíti a kistermelők által előállított élelmiszereket. Ám ezúttal színre lép, és a Pálmaházban pop-up piacot nyit, ahol biotermékeket, zöldséget, sajtot, kenyeret, halat, bort, és egyéb finomságokat lehet kóstolni és vásárolni. Bővebben ITT.

Bécsi fesztivál – Wir sind Wien

Időpont: hétvége

Helyszín: program szerint

Mi vagyunk Bécs, 23 nap 23 kerület, kultúra mindenkinek a mottója a rendezvénysorozatnak, amelyet a város kerületeiben tartanak. A fesztivál változatos kulturális programokat kínál, fotókiállítások, tánc- és színházi workshopok, felfedező túrák, széleskörű családi és gyermekprogramok és sok élőzene várja a hétvégén a látogatókat. Bővebben ITT.

Street art az építési kerítésen

Időpont: az egész nyár

Helyszín: Karlsplatz, Wien Museum

Az utcai művészek új teret nyertek, méghozzá a Karlsplatzon. A Wien Museum (Bécs Múzeum) építése még folyamatban, már a „kocka” köré nőtt. Még nem lehet bemenni, de a Bécsi Múzeum körüli kerítés a nyár folyamán a street art vásznává válik. A meghívott művészek ezúttal a városi kultúra aspektusaival foglalkoznak, a közterekre és azok használóira összpontosítva.

Éjszakai kerekezés

Időpont: június 17. 21.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Heldenplatz

Találkozás a Heldenplatzon. Idén a leghosszabb útvonalon közös kerékpározás a városban. A cél Seestadt Aspern, majd vissza, a táv cirka 32 km. Sportos olvasóimnak ajánlom. Bővebben ITT.

Nemzetek Fesztiválja

Időpont: június 19. 13.00-18.00 óra között

Helyszín: 22. kerület, Blumengärten Hirschstetten, Quadenstraße 15.

Minél sokszínűbb, annál jobb. Kétéves szünete után a Hirschstetten virágoskertjében a legkülönbözőbb nemzetek kulturális egyesületei, zenészei és folklórcsoportjai Nepáltól Paraguayig lépnek fel, táncolnak, énekelnek, színházat játszanak és zenélnek. Lesznek gyönyörű kézműves termékek, kulináris különlegességek a világ minden tájáról. Bővebben ITT.

Kerületi múzeumok

Időpont: program szerint

Helyszín: minden kerület

A kerületi múzeumok (Bezirk Museum) is ingyen látogathatóak, és értelemszerűen minden kerületben van belőle egy. A nyitvatartásról érdemes előre tájékozódni. Elsősorban azoknak javaslom, akiket behatóbban érdekel egy-egy városrész története és jól beszélnek németül. Bővebben ITT.

Fotó: saját/weboldalak/facebook/stadt-wien.at/© Karin Hoffmann/Wir sind Wien Festival

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT