Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. május 4. hetében

7 kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

 

Kiállításmegnyitó

Időpont: május 26. 17.00-20.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Fasangasse 42.

Az IntAkt feminista művészek egyesületével együttműködve 15 női művész festményei, rajzai, grafikái, tárgyai és videóinstallációi láthatók a Michael Bella Galériában. A „Sisterhood” című csoportos kiállítás arra szólítja fel a nőket, hogy támogassák egymást, mert a feminizmusnak szüksége van a testvériségre. Részletek ITT.

Lakóterületi fesztivál

Időpont: május 27-én, pénteken, 17.00-21.00 óra között

Helyszín: 5. kerület, Spengergasse 41.

Margaretenben utcafesztivált rendeznek, hogy a környék lakói kicsit megismerkedjenek, és együtt fedezzék fel a kerület sokszínűségét. A jó hangulatról több fellépő is gondoskodik: Homonym (folk/pop), ELAV (rap/pop) és Philiam Shakesbeat (hip-hop), valamint Oli.nclusive DJ. Részletek ITT.

Sportfesztivál

Időpont: május 26-án, 9.00 órától

Helyszín: 20. kerület Hopsagasse 5.

Két év szünet után végre ismét megrendezésre kerül a Brigittenau körzeti futást is magában foglaló sportfesztivál. A családi sportprogramra mindenkit szeretettel várnak. Bővebben ITT.  és ITT.

Pénzmúzeum

Időpont: május 27.  9.00 – 13.00 óra között

Helyszín: 9. kerület, Otto-Wagner-Platz 3.

Az Osztrák Nemzeti Bank Pénzmúzeumának kiállítása természetesen a pénz körül forog. Akit érdekel a numizmatika, az aranytömbök világa, azok élvezni fogják a tárlatot. Részletek ITT.

Vienna ShortsBécsi Rövidfilmfesztivál

Időpont: május 25-28 között

Helyszín: program szerint

A Bécsi Rövidfilmfesztivál keretében a fizetős programok mellett találsz ingyenes eseményeket is. A filmkedvelőinek minden évben csemege a 19. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény. Bővebben ITT.  

Dzsesszfesztivál

Időpont: május 27. 18.00-22.00 óra között

Helyszín: 16. kerület, Yppenpéatz

4. alkalommal kerül megrendezésre az Ottakringer Jazz és Genusstag fesztivál. A dzsesszzene kedvelőinek különleges csemege, hiszen több vezető osztrák zenész is fellép a fesztivál keretében. Bővebben ITT.

Művészeti és dizájnpiac

Időpont: május 29. 12.00-18.00 óra között

Helyszín: 15. kerület, Mariahilfer Straße 166.

Az Art & Design Market a művészi kreativitás színes, új és nyitott piactere, ahol a kortárs festészettől, illusztrációktól és street arttól kezdve a kerámia-, és textilművészeten át a szobrokig, mindent kínál, továbbá performanszokkal szórakoztatnak, és étellel, itallal is ellátnak. Részletek ITT.

Fotó: saját/weboldalak/facebook/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT