Ingyen látogatható programok Bécsben, hétvégére

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Fesztiválok, vásár, múzeumlátogatás, tánc, zene, evés, ivás, és még sok érdekesség, izgalmas esemény vár rád a hétvégén! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Science Fiction a parkban

Időpont: június 3-ig, esténként 21.30 óra

Helyszín: 5. kerület, Bruno- Kreisky-Park

A sci-fi szerelmeseinek kihagyhatatlan filmnapok, méghozzá a szabad ég alatt. A hagyományosan megrendezésre kerülő szabadtéri filmvetítés a kerület legszebb parkjában, tematikájában ezúttal a sci-fi filmek női szereplőire koncentrál. Vigyázzunk, a parkban ufókkal nehogy találkozzunk!

30

http://www.sciencefictionimpark.at/

Öt múzeum egy este

Időpont: június 1.  18.00 – 21.00

Helyszín: különböző helyszíneken

Először, másodszor és harmadszor! Ismert szavak a bécsi Dorotheumban, ezúttal kivételesen negyedszer és ötödször is felhangzik. Közép-Európa legnagyobb aukciósháza a művészetkedvelőket ma este múzeumba invitálja. Az Osztrák Nemzeti Könyvtárhoz tartozó öt múzeum, a Prunksaal, az Irodalmi Múzeum, a Papirusz Múzeum, a Földgömb Múzeum és az Eszperantó Múzeum várja ma este az érdeklődőket.

IMG_1036

https://onb.ac.at/news-einzelansicht/news/5-museen-1-abend-0-euro/

Fesztivál – Mi vagyunk Bécs

Időpont: június 1-23. között

Helyszín: minden nap más kerületben

Bemutatkozik a sokszínű Bécs, méghozzá mind a 23 kerülete, 23 napon át tartó fesztivál keretében. Mozgó színpaddal és érdekes, izgalmas programokkal. A rendezvénysorozatnak sorjában és egyesével valamennyi kerület otthont ad. Csak bírjuk szuflával!

60

http://www.wirsindwien.com/wirsindwien-festivalprogramm/

Biopiac

Időpont: június 2.  9.00 – 16.00 óra között

Helyszín: 9. kerület, Währinger Straße 59.

A bio szerelmeseinek ajánlom a péntekenként a WUK udvarában lévő biopiacot. Friss, engedéllyel rendelkező biotermékek, zöldség, gyümölcs, kenyér várja a vevőket, a finom borok mellé pedig a termelők sajtot ajánlanak.

WUK Hof

http://www.wuk.at/event/id/17331

Látogatás az MQ múzeumaiban

Időpont: június 2.  10.00 – 18.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Lottónap a Múzeumi Negyedben! Adj magadnak egy esélyt a nyerésre, vegyél egy lottószelvényt, és ez esetben garantált a nyeremény. Bármilyen, érvényes lottószelvény felmutatásával ugyanis beléphetsz Európa egyik legimpozánsabb negyedének múzeumaiba (MUMOK, Kunsthalle Wien, Leopold Museum).

IMG_2261

https://www.lotterien.at/unternehmen/sponsoring/lotterien-tage/

Kézműves vásár a Spittelbergen

Időpont: június 3.  11.00 – 20.00 óra között

                június 4.  10.00 – 18.00 óra között

Helyszín: 7. kerület, Spittelberg

A spittelbergi kézműves vásár az egyik legszínvonalasabb Bécsben. Nem csoda, hiszen nagy hagyományokra tekint vissza. A kis, romantikus utcákat már a 17. században ellepték a kézművesek, az iparosok, itt árulták kézzel készült csecsebecséiket. Ezúttal is sok szépség, kancsók, vázák, kerámiák, agyagszobrok, réztálak, könyvek várnak új gazdáikra.

IMG_6660

http://www.spittelberg-markt.at/marktkalender.htm

Bécs Múzeum – Wien Museum

Időpont: június 4.  10.00 – 18.00 óra között

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz 8.

Minden hónap első vasárnapján a Bécs Múzeum és a hozzá tartozó intézmények is ingyen látogathatók. Ezúttal a Bécs Múzeum megtekintését ajánlom, ahol az állandó kiállítás mellett az időszakos tárlatok is érdekesek. A mostanin például felülről szemlélhetjük meg Bécset.

IMG_7869

http://www.wienmuseum.at/de/standorte/wien-museum-karlsplatz.html

Történelmi katonai járművek 10. találkozója

Időpont: június 4.  9.00 – 15.00 óra között

Helyszín: 3. kerület, Arsenal 1.

A Hadtörténeti Múzeum a hónap első vasárnapján ingyen látogatható. Ezen a hétvégén nemcsak a színvonalas állandó kiállítást tekinthetjük meg, hanem több érdekes program várja a haditechnika iránt érdeklődőket. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.

IMG_9477

http://www.hgm.at/

Nemzetek fesztiválja

Időpont: június 4.  10.00 – 18.30 óra között

Helyszín: 22. kerület, Quadenstraße 15.

Figyelem! A Blumengärten Hirschstettn a helyszíne a Nemzetek fesztiváljának, melynek középpontjában különféle nációk kultúrája, tradíciója, hagyománya, népszokása áll. Zene, tánc, tombola kézműves termékek, népi együttesek és más érdekességek várják az érdeklődőket.

IMG_1913

https://www.facebook.com/Austrian-International-Cultural-Association-636030219746963/

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt