Ingyen látogatható programok Bécsben – tervezd a júliust!

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. Július különösen gazdag grátisz eseményekben. Most ezekből csemegézünk! 

Barbecue fesztivál

Időpont: július 7-9.  program szerint

Helyszín: 13. kerület, Karl Farkas Gasse 19.

A barbecue a normál grillezéshez képest sokkal lassúbb sütést jelent. A technika lényege, hogy a zsírosabb, pácolt húsokat lassú tűzön, finoman adagolt füstöléssel, hosszú órákon át sütik. (Wikipedia) Ha többet akarsz tudni erről a közkedvelt főzési módról, akkor látogass ki a Marx Halléba, az első alkalommal megrendezésre kerülő BBQ napokra.

slide_spare-ribs-899306

http://www.vienna-bbq.com/

Fagylaltfesztivál

Időpont: július 8-9, program szerint

Helyszín: 2. kerület, Obere Augartenstrasse

Már egyszer rendeztek egy ilyet, akkor a Burggarten adott az eseménynek helyet. Most átköltözik a fesztivál Bécs egyik legszebb parkjába, az Augartenbe, ahol sok egyéb program mellett, bepillanthatunk a hideg nyalt elkészítésének rejtelmeibe.

18033155_1866582806892041_4398009332747754808_n

http://www.icecreamfestival.at/

Koncertek a Zene házában

Időpont: július 8. és 10.  program szerint

Helyszín: 1. kerület, Seilerstätte 30.

A tízedik alkalommal megrendezésre kerülő Summa Cum Laude – Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztivál (International Youth Music Festival) kórusai közül több, köztük a magyar Metrum kórus Kapuvárról, lép fel a Zene Háza udvarán.

SCL_Via_Musica_Nick_Mangafas1462286325,365

http://www.hausdermusik.com/events

Egyházi zene

Időpont: július 9-én, 16-án, 23-án és 30-án 9.30 órától

Helyszín: Stephansplatz

A Szent István- székesegyház vasárnap reggeli miséi keretében felcsendülő művek igazi csemegék az egyházi zene kedvelőinek. Júliusban Mozart, Haydn zenéjét a dóm kórusa, valamint szólistái és orgonistái előadásában hallgathatjuk.

IMG_7442

http://www.dommusik-wien.at/Dommusik/index.jsp?menuekeyvalue=130&langid=1

Kerékpáros nyár

Időpont: július 3-28.  program szerint

Helyszín: Duna-csatorna/ Salztor-brücke

A Duna-csatorna mentén sokan kerékpároznak. Nyáron esténként ingyen kerékpár szervizt működtetnek és hetenként koncerteket, kerékpáros bolhapiacot, filmvetítést szerveznek a Schwedenplatztól nem messze található Salztor-Brückénél.

Web_Header_2560x1400

https://www.fahrradwien.at/radsommer-am-donaukanal/

Kerékpározás a városban

Időpont: péntek esténként, 21.00 órától

Helyszín: Bécs

Találkozás a Heldenplatzon, majd közös kerékpározás a városban, különböző helyszínek felé. A sportosan élőknek javaslom péntek estékre.

gfx

https://wien.gruene.at/skater

Táncfesztivál

Időpont: július 13. és augusztus 13. között, program szerint

Helyszín: program szerint

Az évenként megrendezésre kerül az Impulstanz, a táncművészek nemzetközi seregszemléje. A világ számos országából érkeznek előadóművészek, hogy bemutassák tánctudásukat és tapasztalatokat cseréljenek. A fizetős programok mellett több ingyenes előadás, workshop, perfomansz várja a tánc iránt érdeklődőket.

hqdefault

https://www.impulstanz.com/

Bécsi Biennále

Időpont: keddenként 18.00-22.00 óra között

Helyszín: MAK (1. kerület, Stubenring 5.)

Mesterséges intelligencia, automatizált munkahelyek, az internet hatása a digitális kommunikációra ma nagyon is aktuális kérdések. Robotok. Munka. A jövőnk. Ez a mottója az idei Bécsi Biennálénak, mely elsőként ötvözi a művészetet, a dizájnt és az építészetet, idén választ keresve arra a kérdésre, milyen hatást gyakorol a digitalizált világ az emberek életminőségére. A biennále projektjeivel és kiállításaival több helyszínen is találkozhatunk városszerte.

csm__01__DESIGN_FOR_AGENCY_51c68e51b1 (1)

http://www.viennabiennale.org/

http://www.mak.at/

A fény ünnepe az Öreg-Dunán

Időpont: július 22.  20.00 órától (rossz idő esetén július 29-én)

Helyszín: 22. kerület, Alte-Donau

A Wasserpark és a Gänsehäufl között kerül megrendezésre a fények fesztiválja. Hajók, csónakok, vitorlások, velencei gondolák lampionokkal felszerelkezve ringatóznak majd a vízen, a parton street-foodosok, éttermek gondoskodnak a vendégekről. Sötétedés után, kb. 21.45-kor hatalmas tűzijáték zárja a programot. Az elmúlt évek tapasztalata alapján nagy tömegre számítsanak a kilátogatók.

img_6861_2

http://www.alte-donau.info/

Nyári koncertek az Augartenben

Időpont: július 9-30. között, vasárnaponként 18.00 óra

Helyszín: 2. kerület, Obere Augartenstraße 1a.

Júliusban vasárnap esténként különböző országok művészei adnak koncertet a szabadban, a Bunkerei Augartenben, a második világháborúból ránk maradt betontorony árnyékában. A meleg nyári éjszakákon, a füvön ülve, vagy a közeli kávézóban italt szürcsölve élvezhetjük a különböző zenei műfajokat. A fellépők részére adományt szívesen elfogadnak.

IMG_7011

http://www.bunkerei.at/de/events/

Popfesztivál

Időpont: július 27-30. között, program szerint

Helyszín: 4. kerület, Karlsplatz

Négy nap, több mint 50 koncert! Ezt kínálja a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Popfest, a popzene rajongóinak, melyen elsősorban osztrák zenészek kapnak fellépési lehetőséget. A gyönyörű helyszínen, a Karlskirche előtt felállított színpadon, mindenki megtalálja kedvenc zenei stílusát, lesz itt soul, astro-rock, elektronikus zene és DJ is.

IMG_8339

https://popfest.at/

Zenés Filmfesztivál

Időpont: június 30. és szeptember 3. között, az est beálltával

Helyszín: a Városháza előtti tér

Kultúra és kulináris élvezetek egyben. Ezt kínálja a Városháza előtti téren, a szabad ég alatt felállított, hatalmas kivetítő vászon köré szervezett mozi. A választék sokszínű, az operától egészen a popig, Mozarttól Elvisig belefér minden. A nemzetközi konyha remekeit 11.00 és 24.00 óra között élvezhetjük, a filmeket pedig sötétedés után nézhetjük.

IMG_0630

http://filmfestival-rathausplatz.at/programm/

Az ételek fesztiválja 

Időpont: július 28-30.  program szerint

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

A Múzeumi Negyedben háromnapos ételfesztivál várja a gasztronómia szerelmeseit. Kóstolás, közös sütés és főzés mellett az új trendek is tetten érhetőek lesznek.

19511624_1714255375542938_2901312460252820824_n

https://www.facebook.com/foodfestivalaustria/

Fotó: saját/honlapok/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt